Početna / Vijesti / Josipović braniteljima: Svi mi jednako volimo Hrvatsku!

Josipović braniteljima: Svi mi jednako volimo Hrvatsku!

Budite sigurni, Hrvatska vas poštuje, Hrvatska vas voli i Hrvatska će se brinuti o vama. Vaše je pravo da iskazujete nezadovoljstvo. Ja vam kako predsjednik svih građana želim svako dobro i pozivam vas da probleme rješavamo zajedno kroz institucije.

rukovanje

U nenajavljeni posjet braniteljima, koji prosvjeduju već peti dan, večeras je u šator ispred Ministarstva branitelja došao i predsjednik Republike Ivo Josipović. U njegovoj je pratnji bio i ministar branitelja Predrag Matić.

Predsjednik Josipović pozvao je branitelje da se vrate svojim kućama i ne ugrožavaju svoje zdravlje na hladnoći te da sjednu za stol na pregovore. Naglasio je da je spreman učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi branitelji bili zadovoljni.

– Budite sigurni, Hrvatska vas poštuje, Hrvatska vas voli i Hrvatske će se brinuti o vama. Vaše je pravo da iskazujete nezadovoljstvo. Ja vam kako predsjednik svih građana želim svako dobro, i pozivam vas da probleme rješavamo zajedno kroz institucije. Briga o braniteljima, invalidima Domovinskog rata i udovicama je sastavni dio svake vlade. Nemojte ugrožavati svoj život i zdravlje koje ste već ugrozili braneći domovinu, kazao je Josipović.

Predsjednik Josipović istaknuo je i da svi mi jednako volimo Hrvatsku. “Priče kako netko poput mene ne voli domovinu nisu istinite, niti na njih pristajem” rekao je Josipović.

Predstavnici stopostotnih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata rekli su da ne odustaju od svojih zahtjeva skandirajući pri tom “smjena ministra!“.

– Ovo je naš dom, Republika Hrvatska je odgovorna za smrt naše prijateljice. Ovo je trg Nevenke Topalušić i mi se odavde ne mičemo, poručili su branitelji Josipoviću.

Branitelji su predsjedniku iznosili što ih konkretno muči na što ih je on pozvao u svoj ured na Pantovčak te da se o svemu dogovore sa svojim resornim ministrom

Izvor: hrt.hr

Ostavite komentar

comments