Početna / Vijesti / JOSIPOVIĆ: Drugi nude stanje kakvo je, ja nudim ozbiljne promjene

JOSIPOVIĆ: Drugi nude stanje kakvo je, ja nudim ozbiljne promjene

Gospodarske reforme mogu uspjeti samo u dobrom društveno-političkom okviru, zbog čega, kako kaže Ivo Josipović, predlaže ustavne promjene

Foto: Ured Predsjednika

Foto: Ured Predsjednika

BEDEKOVČINA – Predsjednički kandidat i aktualni predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je u petak tijekom boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji kako je ekonomija 20. stoljeća prošlost te istaknuo kako gospodarske reforme mogu uspjeti samo u dobrom društveno-političkom okviru, zbog čega predlaže ustavne promjene .

Vremena nisu laka, ljudi to osjećaju na svojim leđima, ali zbog toga nećemo potonuti u pesimizam, rekao je Josipović u Bedekovčini tijekom posjeta tvrtki “Zagorki”, koja proizvodi kaljeve peći i kamine.

“Za razliku od drugih koji predlažu da nastavimo istim putem, ja vam predlažem reforme,ozbiljne promjene u političkom sustavu,u izbornom sustavu,promjene koje su okretanje zdravijoj i boljoj ekonomiji . Moramo znati da je ekonomija 20. stoljeća iza nas. Baš kao što ste učinili vi ovdje, moramo se okrenutim novim tehnologijama, novim izazovima, zelenoj ekonomiji, zelenim radnim mjestima, ali i kvaliteti”, rekao je.

“Drago mi je da ovdje stanuje uspjeh kao u rijetko kojem dijelu Hrvatske zato jer se ovdje planira, jer se uvodi krativan pristup gospodarstvu, jer se ovdje gradi”, rekao je Josipović i dodao da je Zagorje veliko gradilište čime se ispravljaju neke nepravde koje su ga učinile pomalo izoliranim krajem.

“Na pravom ste putu iako i na pravom putu nije uvijek lako”, poručio je Josipović, koji u petak u okviru izborne kampanje – koju vodi pod sloganom “Pravi put” – obilazi Krapinsko-zagorsku, a zatim Međimursku i Varaždinsku županiju.

Prije Bedekovčine je u Humu na Sutli obišao radove na rekonstrukciji općinske zgrade, a potom izjavio da je ta općina dobar primjer onoga što Hrvatska treba postati s aktivnim gospodarstvom i otvaranjem novih radnih mjesta te odličnim odnosima sa susjedima u Sloveniji.

“Kao glavni moto svoje kampanje ističem gospodarske i političke reforme. Najjači instrument koji predsjednik ima je promjena Ustava . Rezultat će biti poboljšanje, a glavne ideje su jačanje demokracije i ozdravljenje gospodarstva”, rekao je.

Protukandidati pitaju što će nam ustavne reforme kad grcamo u krizi. Ne razumiju osnovnu stvar, a osnovno je da gospodarske reforme mogu uspjeti samo u dobrom društveno-političkom okviru”, rekao je Josipović .

Nakon Bedekovčine posjetio je Zlatar u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je obišao objekt Sokolane, koji zahtijeva hitnu rekonstrukciju zbog urušavanja. Zatim ide u Čakovec i Nedelišće u Međimurskoj te Ivanec u Varaždinskoj županiji.

Izvor:jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments