Početna / Vijesti / Josipović i Grabar Kitarović predali financijska izvješća

Josipović i Grabar Kitarović predali financijska izvješća

Točno u roku Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović predali su financijske izvještaje. Prema zakonu, u prvom krugu predsjedničkih izbora smiju potrošiti do osam milijuna kuna na izbornu promidžbu, piše Dnevnik.hr

Ivo Josipović Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednički kandidat Ivo Josipović predao je u Državno izborno povjerenstvo (DIP) privremeno financijsko izvješće prema kojem u kampanji planira potrošiti 5,5 milijuna kuna. Od toga 2,1 milijun kuna dobio je od donacija. Josipović je najavio i da će na promidžbu potrošiti 50 tisuća kuna svoje ušteđevine.

Kolinda Grabar Kitarović je također DIP-u podnijela financijsko izvješće. Ona u kampanji za predsjedničke izbore planira potrošiti ukupno 4,9 milijuna kuna. Od toga je 2,4 milijuna kuna primila od donacija.

Kandidati smiju potrošiti do osam milijuna kuna na izbornu promidžbu. U drugom krugu taj se iznos povećava za 1,6 milijuna kuna, piše Dnevnik.hr

Do danas u ponoć četvero predsjedničkih kandidata treba DIP-u dostaviti preliminarna financijska izvješća o donacijama koje su primili, te o troškovima izborne promiždbe.

Autor: tportal.hr/Dnevnik.hr

Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments