Početna / Vijesti / Josipović: Hrvatska će u UN-a predstaviti svoja stajališta o Šešelju

Josipović: Hrvatska će u UN-a predstaviti svoja stajališta o Šešelju

Predsjednik Ivo Josipović najavio je da će Hrvatska na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a sredinom prosinca predočiti svoja stajališta o javnim istupima Vojislava Šešelja kojega je Haški sud (ICTY) zbog humanitarnih razloga pustio na privremenu slobodu.

ivo_josipovic1

U razgovoru s novinarima na susretu s građanima Josipović je naglasio da je ideologija koju Šešelj zastupa u svojim istupima nakon izlaska iz zatvora “duh iz boce” koji plaši te da ga je potrebno ponovno “vratiti u bocu”.

Upitan za komentar izjave srbijanskog potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da Hrvatska ne može dijeliti lekcije Srbiji vezano uz slučaj Šešelj, Josipović je odgovorio kako je Dačiću poznato kakva je Šešeljeva ideologija kao i to koji su kriteriji za ulazak Srbije u Europsku uniju.

Josipović je potvrdio i da mu je predsjednik Haškog suda Theodor Meron odgovorio na pismo koje mu je poslao nezadovoljan odlukom da se Šešelja pusti na privremenu slobodu. U pismu se Meron na neki način ogradio od odluke sudskog vijeća, napisavši da ona nije u njegovoj nadležnosti.

Izvor: hrtprikazuje.hrt.hr

Ostavite komentar

comments