Početna / Vijesti / Josipović: ‘Lošu politiku HNS-a treba rješavati na drugi način’

Josipović: ‘Lošu politiku HNS-a treba rješavati na drugi način’

Predsjednik RH Ivo Josipović veliki je ljubitelj nogometa, ali umjesto da komentira dobru igru hrvatske reprezentacije u Milanu na kvalifikacijskoj utakmici zamoljen je da nekoliko riječi kaže o prekidu utakmice u Milanu i sramotnom ponašanju huliganima.

index

U intervjuu tjedna na Soundsetu, predsjednik RH Ivo Josipović se između ostalog osvrnuo i na nedavne nerede navijača u Milanu na legendarnom stadionu San Siro.

‘Svatko odgovara za svoje postupke, i ono što se dogodilo na stadionu je sramota. Treba učiniti sve da se takvi događaji spriječe. No takvo ponašanje je u jednoj korelaciji politike kakvu vodi naš nogometni savez. Mogu samo čestitati igračima na sjajnoj igri. No ta interakcija i nerazumijevanje politike HNS-a s jedne, i navijača s druge strane, generiranje loših poruka, divljanja, šovinizma i rasizma je nešto što se mora spriječiti. A to HNS ne radi dobro’, kazao je Josipović.

Na pitanje šalju li na taj način nezadovoljni navijači određenu poruku vodstvu HNS-a Josipović je kazao (HNS je objavio i fotogaleriju nekih navijača):

‘To je legitimno, i u toj ocjeni se mogu složiti. No sredstva kojima se služe štete njima i reprezentaciji. A reprezentacija je iznad svega, svetinja koju moramo zagovarati i navijati za nju. A lošu politiku HNS-a treba rješavati na drugi način.’

Nakon ovih riječi predsjednik HNS-a Davor Šuker i njegovi suradnici itekako se trebaju zamisliti jer ako se čita između redaka jasno je kako predsjednik države nema pozitivno mišljenje o vođenju krovne nogometne organizacije. Međutim, kada se sve zbroji zbog ispada huligana Hrvatska je po tko zna koji puta ‘pribijena na stup srama.’

Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments