Početna / Vijesti / Josipović: Moja pravednost još nije završena, nek se boje oni koji prijete!

Josipović: Moja pravednost još nije završena, nek se boje oni koji prijete!

Oni koji vam ovdje prijete, koji na silu traže da potpisujete ovu ili onu listu, ti neće dobiti ove izbore, neće dobiti, jer pravda ih neće zaboraviti..

Foto: ivojosipovicprh

Foto: ivojosipovicprh

Predsjednički kandidat Ivo Josipović rekao je u petak navečer na predizbornom skupu u dvorani Kazališta Virovitica da stranačka iskaznica bilo koje boje nije mjera domoljublja.

“Bez obzira jeste li u kojoj stranci ne dopustite nikome da kaže kako Hrvatsku voli više od vas”, rekao je Josipović. Kako je istaknuo, rekli su mu da se ljudi u Virovitici boje, jer im prijete. “Oni koji vam ovdje prijete, koji na silu traže da potpisujete ovu ili onu listu, koji vas ucjenjuju radnim mjestima i drugim stvarima koje su vam dužni pružati, a ne pružaju ti neće dobiti ove izbore, neće dobiti, jer pravda ih neće zaboraviti, istaknuo je Josipović .

Dodao je da se bojati trebaju oni koji prijete, jer projekt pravde i pravednosti on još nije završio. Kako je rekao taj je projekt neke važne osobe već suočio s licem pravde. I druge će, zato smo, da nitko ne može umaći pravdi, 2010. mijenjali Ustav , rekao je predsjednički kandidat Josipović večeras u Virovitici.

“Danas smo promijenili sliku Hrvatske jer tko god da je predsjednik, premijer, ministar, gradonačelnik, načelnik ili samo službenik ne može mirno spavati ako je jamio”, rekao je. Govoreći o ovlastima predsjednika , Josipović je naglasio kako predsjednik, iako može pomoći, nema izvršne ovlasti u gospodarstvu ili poljoprivredi, ali ima ustavno pravo da predloži promjenu Ustava .

“Zadaća ustava je da promijeni društveni okoliš u kojem djelujemo, a koji donosi više demokracije, efikasniju mrežu lokalne samouprave i veću odgovornost političara”, naglasio je Josipović . Dodao je kako predsjednik može učiniti da sustav bude bolji, ali ne lupanjem šakom od stol .

“Uljuđeni europski političari ne lupaju šakom o stol, ne vrijeđaju druge, ne smatraju svoje političke oponente neprijateljima nego okupljaju”, kazao je Josipović.

Izvor:Plotika Plus

Ostavite komentar

comments