Početna / Vijesti / Josipović o programu Grabar Kitarović: ‘Ne može, ne zna i neće’

Josipović o programu Grabar Kitarović: ‘Ne može, ne zna i neće’

Ono što je Kolinda Grabar Kitarović danas ispričala podrazumijeva zapravo ukidanje Sabora, Vlade i lokalne samouprave, rekao je predsjednik.

josipović-fb-1

 

Ne može, ne zna i neće – kratko je opisao predstavljeni program HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu RH aktualni predsjednik Ivo Josipović u Belom Manastiru gdje je poslijepodne stigao na svečanu sjednicu Gradskoga vijeća u povodu dana grada. Objašnjavajući u nastavku svoj komentar, rekao je kako “ne može, jer ono što je Kolinda Grabar Kitarović danas ispričala podrazumijeva zapravo ukidanje Sabora, Vlade i lokalne samouprave”.

– Dakle, sasvim sigurno neće napraviti ništa od toga. Drugo, ne zna, jer oni koji znaju otišli su iz HDZ-a. Inače, kada govorimo o tome kako je gospođa došla do toga programa, pisali su ga neki stručnjaci iz Mostara i usvojila ga je stranka – rekao je Josipović zapitkujući se “kakav je to neovisan predsjednik ili predsjednica kojemu jedna stranka daje program”. Predstavljeni program, nastavio je, potpuno je nerealan s obzirom na ambicije i određena je, kako ga je nazvao, vrsta fantazije.

Zapravo glavna mu je crta “udri po predsjedniku” – smatra on.

Na novinarski upit o povećanju predsjedničkih ovlasti, odgovorio je kako njegov projekt ustavnih promjena ne predstavlja povećanje ovlasti, nego određenu profilaciju što, dodao je, sasvim sigurno nije mijenjanje parlamentarnog sustava.

– No, ona govori o nekim stvarima s kojima nije upoznata – poručio je Josipović iz Beloga Manastira koji Hrvatsku vidi kao visoko decentraliziranu zemlju s pet do osam regija, a svaka od njih mora dobiti puno više posla, ovlasti, ali i novca. Dodao je, također, kako Baranja koja graniči s Mađarskom i Srbijom ima veliku ulogu u stvaranju prijateljstva među državama jer je izgradnja dobrih i prijateljskih odnosa sa susjedima jamac sigurnosti i dobre suradnje.

 Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments