Početna / Vijesti / Josipović odbio Balenović srediti posao u Ini pa ona podržala Grabar-Kitarović

Josipović odbio Balenović srediti posao u Ini pa ona podržala Grabar-Kitarović

I ZVIŽDAČI »TRGUJU« PREDSJEDNICA UDRUGE ZVIŽDAČ POTPORU UVJETOVALA – PROTUUSLUGOM

»Neka netko iz Ivinog tabora nazove Inu, ja njemu iz zahvalnosti podižem građane! To bi bila nova Pravda koju je obećavao… «, pisalo je u SMS-u Vesne Balenović jednom članu Josipovićevog stožera

Foto: Facebook Vesna Balenović

Foto: Facebook Vesna Balenović

ZAGREB » Vesna Balenovića, predsjednica udruge Zviždač, pokušavala je reketariti predsjednika Ivu Josipovića, nudeći mu svoju izbornu potporu ako joj sredi posao u Ini, a kad on na to nije pristao, odlučila je podržati HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović. Čak i u uvjetima hrvatskih niskih društvenih standarda ova priča nema presedana, uistinu se teško sjetiti nečeg sličnog.

Krajem prošle godine, točnije 29. prosinca, dan nakon prvog izbornog kruga, na mobitel jednog od članova Josipovićevog izbornog stožera stigao je sms s broja Vesne Balenović – »Možeš li me nazvati – važno je! Vezano uz potporu Ivi.. pozdrav Vesna Balenović«. S obzirom na to da je osoba koju je trebala bila na sastanku, dobila je odgovor da napiše što želi. »Nazvale me Glavak i Jadranka Kero da u središnjici HDZ-a danas snimim promo materijal za Kolindinu kampanju! Ja mogu pomoći sa zviždačima i Viliborovim glasačima neopredijeljenim. To ti je 20%.. uz Ivu bih bila do kraja, ono što on za mene treba je sitnica! Teren je spreman u Ini! DORH-ovo priznanje i od Vlade imam da sam bila u pravu. Neka netko iz Ivinog tabora nazove Inu, ja njemu iz zahvalnosti podižem građane! To bi bila nova Pravda koju je obećavao i podršku zviždaču nakon 14 godina pakla.. neka pogleda film Iznad gomile na HTV-u od 2.11. o mom progonu!! Sada ima priliku ispravit’ nepravdu i pobijediti… javi se!«.

Intervju za kolinda.tv

Glavak iz sms-a Vesne Balenović je Sunčana Glavak, predsjednica HDZ-ovog odbora za medije, a Jadranka Kero je novinarka Jadranka Jureško-Kero, koja u ovoj kampanji pomaže Kolindi Grabar-Kitarović. Uglavnom, član Josipovićevog izbornog stožera nije odgovorio Vesni Balenović na njezinu ponudu, predsjednik je, doznajemo, ostao gluh i na neke ranije mailove šefice udruge Zviždač u kojima je tražila da je vrati na posao u Ini.

Posljedica toga je intervju što ga je ona dala za kolinda.tv. U utorak su novinari dobili obavijest iz izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, u kojem ih se upozorava da je na web stranici HDZ-ove kandidatkinje njihov intervju s Vesnom Balenović pod naslovom »Josipović je prevario građane i obmanuo zviždače«. Razgovor traje nešto više od pet minuta, a u njemu osoba koja je desetak dana prije toga obećavala potporu Josipoviću, uz jedan sitan uvjet, sada žestoko kritizira predsjednika Republike i ekstatično hvali njegovu protukandidatkinju.

– Moja je osnovna zamjerka predsjedniku Josipoviću da je prevario građane Hrvatske s novom pravdom i borbom protiv korupcije.Dobro se sjećamo 18. veljače 2010. godine, kad je na Markovom trgu govorio – građani budite prvi, borite se protiv korupcije, zviždači naprijed, bit ću prvi među vama. Međutim, od toga nema ništa, od nove pravde nema ništa, od borbe protiv korupcije nema ništa, a gospodin Josipović čak se potrudio da proganja zviždače, to je nešto najstrašnije.

Ovih pet godina njegovog mandata gospodin Josipović niti za jednog jedinog zviždača nije napravio ništa. On govori da je teret dokazivanja na zviždačima. U nekoliko je navrata delegacija zviždača bila na Pantovčaku, dobili su samo lažna obećanja. Branitelji su branili domovinu u ratu, a zviždači su branitelji nacionalnih interesa u miru. I branitelji i zviždači su heroji i treba nam posebno priznanje. Zviždači štede milijarde i milijarde i ne smiju biti izbačeni na cestu, minimalno moraju ostati na poslu, a trebaju i dobiti nagradu, izjavila je Vesna Balenović za kolinda.tv. Voditeljica ju je upitala i koje je to poruke iz programa Kolinde Grabar-Kitarović prepoznala.

Osmijeh na licu

– Osmijeh mi je na lice izazvala izjava gospođe Kolinde, nadam se naše buduće predsjednice, koje je rekla da će na Pantovčaku otvoriti ured za zviždače. To je jedan presedan, mene je to oduševilo. Neće nas proganjati kao Josipović, nego će otvoriti ured za zviždače. Mi ćemo tamo dobiti utjehu i podršku, rekla je da će zviždači biti nagrađeni. Ne može biti ljepše, ovo mi je nešto najdraže i zato podržavam gospođu Kolindu i željela bih da u nedjelju dobijemo novu predsjednicu i da dođe promjena, da dođe jedna žena koja je i majka i supruga i čovjek i emotivna i duševna i pravedna. Pa gdje ćeš ljepše, zaključila je Vesna Balenović, koja bi, dakle, u slučaju pobjede Kolinde Grabar-Kitarović mogla na Pantovčaku dobiti svoj ured, kad je već Josipović nije htio vratiti na posao u Inu. Nakon ovog intervjua, član Josipovićevog stožera pokazao nam je dva sms-a što mu ih je poslala Vesna Balenović.

Balenović: Bilo bi moralno da Josipović nazove Inu

U vezi ovog slučaja Vesna Balenović je dala širu izjavu za naš list.

– Mi zviždači smo jasno i glasno rekli predsjedniku Josipoviću – podržite nas zviždače i mi ćemo podržati vas. I on je to odbio. A onda smo vidjeli da je Kolinda Grabar-Kitarović u jednim dnevnim novinama podržala zviždače i najavila da će čak i osnovati poseban ured za nas. I stoga je ona dobila našu podršku. To nema nikakve veze ni sa SDP-om, ni sa HDZ-om. A što se tiče mene osobno, naravno da bi bilo moralno da predsjednik Josipović nazove Inu i kaže im da me prime natrag na posao. Nakon što je 11 godina od kada sam podnijela prijavu DORH-u, potvrdio da je ona bila osnovana, u Ini su mi rekli da bi me primili natrag ako ih nazove predsjednik.

A on to ne želi učiniti jer, kako mi je rekao na svim od 15 sastanaka koje sam s njim imala, to ne može po Ustavu. Ako i ne može po Ustavu, mogao bi po moralu. A on meni i zviždačima ne želi pomoći, nego nas progoni. Nije me želio podržati jer me je progonio njegov stranački kolega Slavko Linić. Neka ga bude sram, pa izbore je dobio jer je među ostalim i obećao da će podržati nas zviždače.

Istina je da sam se i prije, a i tijekom kampanje čula s Danicom Juričić koja radi u njegovom Uredu, ali i s glasnogovornicom njegove kampanje za koju se sada ne mogu sjetiti kako se zove. Ali laž je da sam uvjetovala podršku Josipoviću ako se on zauzme za moj povratak u Inu. Može biti sram svakog tko bi tako nešto tvrdio. Više od deset godina sam bez posla jer sam javno progovorila o kriminalu u Ini, a Josipović mi nije želio pomoći, kazala je Balenović. (Z. C.)

Piše: Dražen Ciglinečki

Izvor: Novi list

Ostavite komentar

comments