Početna / Vijesti / Josipović osniva band aid za juriš na Pantovčak

Josipović osniva band aid za juriš na Pantovčak

josipov.wideVrlo raznolika grupa glazbenika snimit će posebnu himnu za kampanju, a odluka je pala na pjesmu Gorana Bareta ‘Put ka sreći’

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović u svojoj će izbornoj kampanji imati i poseban band aid sastavljen od više desetaka hrvatskih glazbenika.

Novković siguran

Prema informacijama koje smo dobili iz estradnih krugova i izbornog stožera, u Josipovićevom band aidu trebalo bi se naći raznoliko društvo glazbenika, od rokera kao što je Bare, pa do izvođača ozbiljne glazbe kao što su Sandra Bagarić i Martina Tomčić.

Budući da razgovori s glazbenicima još traju, u izbornom stožeru nisu mogli potvrditi točan sastav, ali kao mogući članovi Josipovićeva band aida još se spominju Matija Dedić, Urban, Tamara Obrovac, TBF, Rajko Dujmić i Novi Fosili, Vinko Coce.

Razgovara se, kako doznajemo, i s Borisom Novkovićem čiji je angažman vrlo izgledan, a organizatori su zainteresirani i za Gustafe te Marijana Bana.

Želja je izbornog stožera da Josipovićev band aid snimi zajedničku pjesmu koja će biti glavni glazbeni motiv cijele kampanje, a plan je da to bude Baretova pjesma “Put ka sreći”.

O tome se još pregovara, ali doznajemo kako su u izbornom stožeru zainteresirani baš za tu pjesmu jer njezin tekst sadrži poruku koja je, kažu, kompatibilna s porukama Josipovićeva izbornog programa.

Pjesma “Put ka sreći” imala bi, međutim, posve novi aranžman koji bi napravio Nikša Bratoš koji je također angažiran. Doznajemo kako bi i sam Josipović trebao sudjelovati, odnosno na klaviru bi trebao odsvirati dionicu pjesme.

Moguće sudjelovanje mnogih glazbenika u Josipovićevom band aidu povezuje se s njegovim višegodišnjim angažmanom u Hrvatskoj glazbenoj uniji, odnosno činjenicom da je i sam skladatelj. Brojni glazbenici već su mu dali potporu na predstavljanju njegova izbornog stožera.

Brojni glazbeni događaji

Osim band aida koji se već priprema, Josipovićev izborni stožer tijekom kampanje planira organizirati i niz glazbenih događaja. Doznajemo da je u planu, na primjer, koncert ozbiljne glazbe u Vukovaru te jazz festival za Slavoniju.

1

Sandra Bagarić:

Zatečena sam, ali i počašćena željom svog bivšeg profesora koji mi je predavao harmoniju i čak tri puta me rušio iz svog predmeta da nastupam u njegovoj predsjedničkoj kampanji.

Matija Dedić:

Bio sam i na inauguracijskoj svečanosti Ivinog stožera, pa ću drage volje udovoljiti njegovoj želji da mu nastupam i u samoj kampanji. Izvanstranački sam čovjek, ali Ivo je u posljednjih desetak godina napravio puno toga lijepo za mene i moju obitelj, što mi nismo zaboravili.

Rajko Dujmić:

Ako je to njegova želja, nemam ništa protiv toga da ga podržim u kampanji. Naravno, pričamo o željama, za nešto konkretnije trebamo sjesti i vidjeti kako stvari stoje.

Damir Urban:

Poklope li se želje dr. Josipovića s terminima Damira Urbana, rado ćemo sudjelovati u tom poslu- kaže Urbanova menadžerica Lidija Samardžija.

Vinko Coce:

Ako su te želje iskrene, pristao bi ga podržati i pjevati na području od Zadra do Dubrovnika gdje sam najjači. Pošteno bih odradio svoje, jer ja sam pošten čovjek.

Tamara Obrovac:

Ivo Josipović jedina je iznimka među predsjedničkim kandidatima zbog koje bi bila spremna nastupiti u njegovoj kampanji. Inače, ne radim takvu vrstu nastupa, ne vežem se uz političku sferu, ali ovoga puta napravila bih iznimku zbog poštovanja prema liku i djelu tog kandidata.

Goran Bare:

Mi smo uvijek bili lijevo orijentirani i dosad smo pjevali za SDP i to ne samo zbog novca, nego i zbog uvjerenja. Ako nas budu kontaktirali iz stožera Ive Josipovića, Bare će sigurno nastupiti za njega- kaže Igor Boltek, menadžer Gorana Barea.

Martina Tomčić:

Lijepo mi je čuti da jedini predsjednički kandidat s glazbenim backgroundom smatra da bi mu glazba koju ja izvodim mogla pomoći u predsjedničkoj kampanji. Profesionalno smo bliski, to je sve što zasad mogu reći.

Izvor: jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments