Početna / Vijesti / Josipović prikupio 220 000 potpisa – pravovaljanih 203 385

Josipović prikupio 220 000 potpisa – pravovaljanih 203 385

ivo potpisi

Predsjednik Republike i predsjednički kandidat Ivo Josipović predao je Državnom izbornom povjerenstvu 203.875 potpisa građana koji podupiru njegovu kandidaturu za drugi predsjednički mandat.

U pratnji suradnika i izbornog tima došao je do zgrade Hrvatskog Sabora s 203.875 potpisa, što je više nego prije pet godina kada je u postao predsjednikom Republike Hrvatske.

„Hvala svim građanima, volonterima, koordinatorima i svima koji su proteklih dana prikupljali potpise na kiši i mrazu. Napravili ste velik posao“ izjavio je Josipović prilikom predaje potpisa.

Prikupljanje potpisa za kandidaturu trajalo je dva tjedna, a rok za predaju ističe danas u ponoć. Službena kampanja počinje 8. prosinca kada Ivo Josipović kreće po drugi mandat .

Danas će potpise za kandidaturu predati i Kolinda Grabar Kitarović .Kako neslužbeno doznajemo interni cilj je bio prikupiti pola milijuna potpisa, ali Grabar Kitarović mu se nije uspjela približiti. Podsjećamo kako rekord drži Stjepan Mesić koji je skupio 233.000 potpisa te je nakon drugom krugu pobjedio Jadranke Kosor. Na prošlim predsjedničkim izborima Andrija Hebrang skupio je 140.000 potpisa, a nije ni ušao u drugi krug, dok Ivo Josipović sa 117.000 potpisa na kraju slavio i osvojio prvi mandat.

Izvor: ebrod.net

Foto:Ivo Josipović Facebook

Ostavite komentar

comments