Početna / Vijesti / Josipović: Prognoze Europske komisije ne smiju se ostvariti!

Josipović: Prognoze Europske komisije ne smiju se ostvariti!

EK je povećao procjenu pada hrvatskog gospodarstva u ovoj godini s prethodnih 0,6 na 0,7 posto. Prognoze su tu da nas upozore na loše trendove, rekao je.

ivo_josipovic1

Prognoze su tu da nas upozore na neke loše trendove, na potrebu provođenja reformi i da moramo učiniti sve da se one ne ostvare, izjavio je predsjednik Ivo Josipović komentirajući najnovije, jesenske prognoze Europske komisije, prenosi HRT.

EK je povećao procjenu pada hrvatskog gospodarstva u ovoj godini s prethodnih 0,6 na 0,7 posto. U najnovijim, jesenskim prognozama EK tako predviđa pad hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 0,7 posto u ovoj godini, dok bi sljedeće godine trebao porasti blagih 0,2 posto, što je također smanjena procjena u odnosu na prethodnu o rastu za 0,7 posto, po čemu je među najlošijim zemljama članicama.

Na pitanje kako gleda na interpretacije da je Hrvatska zatajila Europskoj komisiji milijarde kuna deficita, Josipović odgovara:

– To je stvar metodologije, to vi u medijima tako interpretirate. Naravno, treba imati metodologiju sukladnu europskim kriterijima i onda možemo imati dobru sliku i formirati politiku prema Europi. Dakle, ta upozorenja o metodologiji treba uzeti ozbiljno – ustvrdio je.

Izvor: 24sata.hr

Ostavite komentar

comments