Početna / Vijesti / Josipović s popisa branitelja koji ga podržavaju izbrisao zapovjednika Marinovića

Josipović s popisa branitelja koji ga podržavaju izbrisao zapovjednika Marinovića

josipovic_split1-040110_JakovPrkic-Cropix_540pxIvo Josipović na svojim internetskim stranicama i u spotovima na televiziji tvrdi kako ima podršku ratnog zapovjednika Dubrovnika Nojka Marinovića, a sam dubrovački zapovjednik je jučer demantirao da mu je dao tu potporu.

“Javnosti želim reći da sam svoju pismenu potporu isključivo dao svom suborcu, predsjedničkom kandidatu u prvom krugu izbora, gospodinu Miroslavu Tuđmanu, te su time moje potpore predsjedničkim kandidatima završile”, napisao je u priopćenju Marinović. Marinović dodaje kako će u nedjelju izaći na drugi krug izbora i glasati po svojoj građanskoj savjesti, kao što je po svojoj savjesti “pristupio 1991. godine u obranu Hrvatske”.

Nakon objave teksta na Indexu o povlačenju Marinovićeve potpore oglasio se i izborni stožer Ive Josipovića koji tvrdi kako je tu potporu od ratnog zapovjednika Dubrovnika dobio usmenim putem. “Izborni stožer Ive Josipovića dobio je usmenu suglasnost generala Nojka Marinovića da ga uvrsti u popis visokih časnika HV, sudionika Domovinskog rata, koji pružaju potporu predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću. Budući da priopćenje generala Nojka Marinovića smatramo povlačenjem usmene suglasnosti, njegovo ime uklonit ćemo s navedenog popisa i sa svih promidžbenih poruka predsjedničkog kandidata Ive Josipovića”, zaključuje se u priopćenju izbornog stožera Ive Josipovića.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments