Početna / Vijesti / Josipović u Samoboru: Birajte stvarne promjene i konkretna rješenja koja nudim

Josipović u Samoboru: Birajte stvarne promjene i konkretna rješenja koja nudim

“Hrvatska ima problem otuđenosti i bahatosti elita, rascjepkanu i centraliziranu državu, zakrčenost sustava u kojem država ne funkcionira, od pravosuđa do vladinih institucija. Imamo nejednakost ljudi i kriminal te trošenje budućnosti kroz život na kredit. To su ozbiljni problemi koje Hrvatska ima i moj program se na njih referira”, istaknuo je Ivo Josipović nakon što je izložio 5 ključnih reformi hrvatskog društva.

Ivo Josipović-Samobor

Josipović je napomenuo kako reforme znače pošten izborni sustav kao pretpostavku povjerenja građana u sustav te izbor najboljih ljudi. Posebno je istaknuo regionalizaciju te rekao: „Nudim državu koja ima snažne regije, 5 do 8 regija i to je temelj preporoda. Danas imamo rascjepkan sustav u kojem se samo na plaće lokalnih dužnosnika troše 2, 5 milijarde kuna.“

„Želim ravnotežu vlasti i funkcionalnost institucija. Građani previše čekaju na papire i dozvole i to se mora promijeniti. Želim jednakost šansi, posebno za mlade ljude. Svaka vlada će razumjeti da ovako više ne ide i da se reforme moraju provesti“, dodao je Josipović te dodao kako on nudi odlučna rješenja i odlučne reforme.

Josipović je dodao kako su ustavne promjene koje nudi velike i ozbiljne te da su sadašnji parametri Ustava opstrukcija ponuđenim reformama i mora ih se mijenjati. Dodao je i kako nitko dosad u Hrvatskoj nije imao hrabrosti provesti reforme te se nada kako će ga stranke podržati, a ako ne budu htjele, tražit će podršku građana na referendumu.

Autor: Priopćenje izborni stožer Ivo Josipović

Izvor: predsjednički-izbori.hr

Ostavite komentar

comments