Početna / Vijesti / JOSIPOVIĆ ‘Zanimljiv je taj mentalitet da su curu na Kolindinom skupu istukli zbog nečeg što je viknula’

JOSIPOVIĆ ‘Zanimljiv je taj mentalitet da su curu na Kolindinom skupu istukli zbog nečeg što je viknula’

Aktualni hrvatski predsjednik i kandidat za predsjednika Ivo Josipović gostovao je u emisiji Pressing Dubravka Merlića na televiziji N1 gdje je komentirao predsjedničku kampanju, stanje u gospodarstvu, slučaj Vojislava Šešelja, vanjsku politiku, suparnicu Kolindu Grabar Kitarović i stanje u hrvatskom nogometu.

ivo josipovic autobus

Josipović je kazao da Hrvatska neće biti angažirana u Iraku, te da će naša vojska Kurdima pomagati samo humanitarno i logistički.

– Hrvatska vojska neće ratovati u Iraku – istaknuo je Josipović.

Što se tiče zahlađenja hrvatsko-srpskih odnosa nakon puštanja na slobodu Vojislava Šešelja Josipović je kazao da on simbolizira huškačku politiku i da je to krivnja Haškog suda. Kaže da su se nadležna tijela Srbije trebala ograditi od te huškaške politike.

– To pokazuje da u Srbiji još uvijek ne razumiju kontekst žrtve i stradanja ljudi u Hrvatskoj – kazao je Josipović.

Na pitanje očekuje li smjenu vodstva Hrvatskog nogometnog saveza, Josipović je kazao da bi takav potez dobro došao.

Na pitanje je li Tuđman najznačajnija osoba u hrvatskoj povijesti 20. stoljeća, Josipović je kazao da je on velika povijesna ličnost, ali je imao i svojih promašaja.

Komentirao je i rušenje jedne djevojke na skupu Kolinde Grabar Kitarović te kazao da se nikada ne smije primjenjivati sila te da je zanimljiv taj mentalitet da su djevojku istukli zbog nečega što je uzviknula.

– Takvih incidenata ne smije biti, potpuno je nedopustivo nasilje – zaključio je.

Kazao je da nema ništa protiv Kolinde Grabar Kitarović, ali da smatra da je licemjerna.

– Ona je imala jednu dobru karijeru, imao sam i ja jedan mali doprinos u tome, ali ona je to mjesto dobila svojim vrlinama. Ipak, to je samo administrativno mjesto – dodao je Josipović.

Izvor: jutarnjilist.hr

Ostavite komentar

comments