Početna / Vijesti / Josipović: Želim ustavnim promjenama konačno ostvariti vlast od građana

Josipović: Želim ustavnim promjenama konačno ostvariti vlast od građana

Ustavne promjene na ispravnim temeljima trebaju omogućiti da Hrvatska ima bolje političare, bolji državni ustroj, bolju ekonomiju i veći utjecaj građana..

Foto: ivojosipovicprh

Foto: ivojosipovicprh

Ivo Josipović na predizbornom skupu u Zagrebu: Želim ustavnim promjenama konačno ostvariti vlast od građana, za građane i u rukama građana

Zagreb, 18. prosinac 2014.- „Došao sam ovdje govoriti o europskoj Hrvatskoj i hrvatskom povijesnom krugu. Potrebno je samo pogledati oko sebe i vidjet ćete Europu regija u našem Zagrebu, u kojem smo spojili urbanu kulturu, povijest i turizam“, rekao je Ivo Josipović na skupu na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, poznatijem kao Cvjetni trg. Predstavivši izborni program naglasio je inicijativu za promjenom Ustava kao rezultat potrebe za strukturnim promjenama koje omogućavaju daljnji gospodarski i socijalni razvoj.

Ustavne promjene na ispravnim temeljima trebaju omogućiti da Hrvatska ima bolje političare, bolji državni ustroj, bolju ekonomiju i veći utjecaj građana na svakodnevno upravljanje državom“, rekao je Josipović i dodao kako ustavnim promjenama želi ostvariti vlast od građana, za građane i u rukama građana.

Osvrnuvši se na napade protukandidata, Josipović je napomenuo kako su govor tolerancije i demokracija pravi put te da se o političkim protivnicima treba govoriti lijepo, a o njihovim programima kritično i bez kompromisa.
„Vjerujem u moć razuma, u ljepotu sloge među ljudima, u upornost i predanost poslu, u pripadnost i ljubav prema domovini“, dodao je Josipović .

„Ljudska prava i jačanje njihove zaštite te zabrana svake diskriminacije temelj su demokracije. Pravno utemeljenje Druge Republike omogućit će u pravom vremenskom slijedu nove društvene i političke okvire u kojima je naglasak stavljen na jačanje socijalnog partnerstva, osjetljivosti te društvene odgovornosti“, rekao je Ivo Josipović.

Osvrnuo se i na ulogu društvenih vrijednosti: „Znanost, obrazovanje i kultura moraju i u Hrvatskoj postati čvrsta podloga gospodarskog razvoja i pokretačka snaga društva. To je najlakši put za očuvanje hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta u globalnom i multikulturalnom društvu“.

Na kraju skupa zahvalio se prisutnima na dosadašnjoj podršci i ukazanom povjerenju te pozvao sve da 28. prosinca odaberu pravi put : „Na ovim izborima ne odlučujemo samo o predsjedniku Republike, već i o smjeru kojim će Hrvatska ići sljedećih pet godina. Samo zajednički možemo graditi budućnost“.

U petak 19. prosinca, Ivo Josipović posjetit će Koprivničko – križevačku i Virovitičko – podravsku županiju. Sljedeći predizborni skup je u subotu, 20. prosinca, u Rijeci.

Izvor: Politika Plus

Ostavite komentar

comments