Početna / Vijesti / SDP-ovci proglasili pobjedu, Josipović preko Facebooka zahvalio biračima!

SDP-ovci proglasili pobjedu, Josipović preko Facebooka zahvalio biračima!

Josipović4Nakon objave izlaznih anketa, očekuju se prve reakcije iz stožera predsjedničkog kandidata Ive Josipovića. Rezultati anketa popraćeni su pljeskom u stožeru SDP-ovog kandidata, te skandiranjem “Ivo, Ivo!” Prema izlaznim anketama Josipović ima 64,6 posto glasova, a Bandić 35,4 posto glasova.

Ivo Josipović još se nije obratio novinarima u svom stožeru, ali odmah nakon objave izlaznih anketa na Facebooku je zahvalio svojim biračima. “Prijatelji, hvala svima!!!! Molim za još malo strpljenja do objave prvih neslužbenih rezultata iz DIP-a. U ponoć ću se obratiti svima i putem TV-a, ali i vama svima putem Facebooka”, poručio je Josipović preko popularne društvene mreže.

SDP ovci u euforiji: Očekivali smo pobjedu, ali s ovolikom razlikom…

Igor Dragovan odmah je proglasio Josipovićevu pobjedu, kazavši kako je Hrvatska izabrala svog trećeg predsjednika, te se zahvalio ljudima koji su glasali za Ivu Josipovića. “Birališta su se upravo zatvorila, a od naših promatrača uskoro očekujemo rezultate koji će potvrditi ove izlazne ankete”, kaže Dragovan.

“Ne moramo niti čekati izborne rezultate, već nakon ovih anketa može se reći da je Josipović treći hrvatski predsjednik”, kazao je Nenad Stazić.

Ingrid Antičević Marinović: Izbori su riješeni

Izašli su glasači onog kandidata koji je pobijedio i nije nas zabrinula velika izlaznost u Bosni i Hercegovini”, izjavila je za Index Ingrid Antičević Marinović i dodala: “Izbori su riješeni”.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel povjerio je da će do kasno u noć slaviti Ive Josipovića na predsjedničkim izborima.

Glavni tajnik SDP-a Dragovan je na primjedbe kako je i usprkos povećanju broja glasača i drugi krug obilježila niska izlaznost odgovorio da je na to utjecalo vrijeme kada se održavaju izbori – između dva blagdana. Dodao je kako misli da je stožer Ive Josipovića dobro odradio posao, ali da je možda motivacija birača mogla biti bolja.

“Slali smo sms-ove biračima, ali samo članovima stranke”

Dragovan je odbio komentirati kršenja izborne šutnje od strane konkurentskog tabora, a negirao je da je isto radio i Josipovićev stožer: “Mi smo slali sms-ove biračima, ali isključivo članovima naše stranke”.

“Bandićev stožer je negativnom kampanjom uprljao izbore”

Dragovan nije mogao izdržati da ne odapne strelicu prema Bandićevom štabu. “Stožer Milana Bandića je negativnom kampanjom uprljao cijeli ovaj postupak”, kaže glavni operativac SDP-a koji misli da će Bandić i dalje ostati na čelu glavnog grada: “Bandić je legitimno izabran na izborima za gradonačelnika”.

Dragovan, kako kaže, nema ambicija Iblerov i Markov trg zamijeniti Pantovčakom: “Ne vidim se na mjestu savjetnika. Glavni sam tajnik stranke i to namjeravam ostati. Nema nikakve sumnje da će se predsjednik Josipović okružiti vrhunskim stručnjacima”.

Opačić: Razlika na kraju ipak neće biti tako velika

“Pobjeda Ive Josipovića je očekivana, ali mislim da krajnji rezultat ipak neće biti 65 prema 35 posto kao što pokazuju izlazne ankete”, kaže potpredsjednica SDP-a koja je izrazila uvjerenje da će Ivo Josipović odlično surađivati s premijerkom Kosor, ali da ta suradnja neće biti bez kritičkog osvrta na rad Vlade.

“Josipović neće biti lojalni kaktus. Prije svega će voditi računa o građanima ove države i raditi sve kako bi se poboljšala situacija u zemlji. Premijerka Kosor će imati potporu u novom predsjedniku i poznavajući Ivu Josipovića očekujem da će odlično surađivati”, kaže Opačić.

Ante Kotromanović: Braniteljske udruge se ne bi smjele javno izjašnjavati kojeg kandidata podupiru

Nekadašnji zapovjednik legendarne 4. gardijske brigade HV-a i predsjednik saborskog odbora za branitelje Ante Kotromanović komentirao je “raskol” među braniteljima i braniteljskim udrugama po pitanju potpore predsjedničkim kandidatima u drugom krugu.

“Braniteljske udruge ne bi smjele javno isticati kome daju potporu zato što nisu među svojim članovima proveli referendum pa da znaju kome će njihovi članovi dati povjerenje. Jedino što bi mogli napraviti je pozvati članstvo da izađe na izbore i da glasaju”, kaže Kotromanović.

“Nije točno da su branitelji većinom desničari”

Kotromanović je također demantirao široko rasprostranjenu predrasudu da je najveći dio braniteljske populacije desničarski nastrojen, a naročito u njegovoj 4. gardijskoj brigadi. “To nije istina. Osobno poznajem mnoge moje suborce, vojnike časnike i dočasnike iz 4. gardijske, ali i drugih postrojbi HV-a koji su glasali za Ivu Josipovića”, kaže Kotromanović.

Pitali smo Kotromanovića kako tumači da je suprotni tabor krenuo sa kampanjom ocrnjivanja Josipovića da je “poslao hrvatske generale u Haag” i “pisao optužnice protiv njih”. “Mislim da bi se ljudi prije nego što povjeruju u takve gluposti trebali informirati. Josipović je oko pitanja Haškog suda i obrane hrvatskih generala pomagao svim hrvatskim vladama i vlastima, a naročito Tuđmanu i Šušku. Također, onima koji ne znaju, poručujem da je Josipović i jedan od onih koji su pisali hrvatsku tužbu protiv Srbije za genocid”, kaže Kotromanović.

“Morali smo reagirati na besramne optužbe na Josipovićev račun”

Primijetili smo da je SDP s kontra kampanjom, na onu u kojoj se prozivalo Josipovića za izdaju nacionalnih interesa, krenuo tek nakon optužbi na račun Josipovića. Kotromanović je to potvrdio: “I sam sam bio protiv toga da ističemo sve one koji nas podupiru iz braniteljskih, dragovoljačkih i veteranskih redova iako znamo da ih je veliki broj, ali nakon što su krenule te bezumne optužbe na Josipovićev račun, morali smo reagirati”.

Kako komentirate to što su neki potpisnici potpore Ivi Josipoviću povukli svoj potpis? Prije svega tu mislimo na generala Nojka Marinkovića, zapovjednika obrane Dubrovnika. “Pričali smo s generalom Marinkovićem i znam da nam je usmeno izrazio potporu tako da ne znam zbog čega je do toga kasnije došlo”, kaže Kotromanović.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments