Početna / Vijesti / Josipoviću došao Lončar navijestiti Mesićevu podršku

Josipoviću došao Lončar navijestiti Mesićevu podršku

Josipovć5Nakon objave prvih projekcija rezultata u Novinarskom domu gdje je svoje dvije izborne pobjede slavio Mesić, ali i Račan 2000. prolomio se aplauz i skandiranje Ivo, Ivo.

“Može li itko reći gdje je put ka sreći…”, pjevao je Josipovićev band aid s video zida, dok je u prepunu Veliku dvoranu Hrvatskog novinarskog doma ulazio SDP-ov predsjednički kandidat sa suprugom Tanjom i predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem. U Novinarskom domu se slavilo od 19 sati kada su objavljeni prvi rezultati izlaznih anketa koje su Josipoviću davale 32,7 posto glasova.

Očekivani rezultat

Vidno ganut Josipović sa suzom u oku išao je kroz gužvu od jednog do drugog stranačkog kolege, volontera, simpatizera, svakome pružio ruku, zahvalio se…

Osmjeh nije silazio niti s lica SDP-ovih dužnosnika jer već odavno od 2000. stranka nije slavila izbornu pobjedu.

– Josipović dobiva svaki treći glas birača koji su izašli na izbore. Vjerovali samo da će dobiti toliko i zato je ovakav rezultat nije neočekivan – rekao nam je SDP-ovac Gordan Maras, član izbornog stožera Ive Josipovića.

Pobjednička atmosfera

U Novinarskom domu u to je vrijeme bilo tek tridesetak ljudi, ne uključujući novinare, među kojima tek nekoliko stranačkih dužnosnika – Nenad Stazić, Gordana Sobol, Igor Dragovan, Gordan Maras, Gordana Grbić, ali kako je vrijeme odmicalo velika dvorana u Perkovčevoj bila je sve punija. Atmosfera je bila prava pobjednička – svi su bili nasmijani, puno optimizma, ali bez prevelike euforije jer već mjesecima istraživanja pokazuju da mu je drugi krug zajamčen.

Splitski SDP-ovac Ranko Ostojić uvjeren je kako će Mesić nakon prvih neslužbenih rezultata DIP-a objaviti i svoju podršku Josipoviću.

– Neće Mesić kalkulirati i dati će mu podršku jer ipak Josipović ima više od 30 posto. Da je Nadan ušao u drugi krug onda bi vjerojatno podržao njega, ali ovako… – razmišljao je Ostojić naglas. Da Josipović može očekivati Mesićevu podršku dao je naslutiti i dolazak njegovog savjetnika Budmira Lončara.

– Ja uvijek predstavljam sama sebe, ali ovo što sam ovdje također nešto govori – rekao je znakovito Lončar koji je najavio kako će se nakon DIP-a očitovati i predsjednik Mesić.

Akreditirano 120 novinara

Za praćanje izbornih rezultata s SDP-ovim kandidatom akreditirano je 120 novinara među njima i Reuters, Asocciated Press, France press, Televizija Srbije, BiH TV…

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments