Početna / Vijesti / Josipoviću stiže podrška europskih Socijalista i demokrata

Josipoviću stiže podrška europskih Socijalista i demokrata

Predsjednički kandidat Ivo Josipović, sadašnji predsjednik Republike Hrvatske, uživa snažnu podršku Progresivnog saveza Socijalista & demokrata, političke skupine u Europskom parlamentu u kojoj djeluju SDP-ovi zastupnici Tonino Picula i Biljana Borzan, potvrđeno je tportalu iz Ureda zastupnika u EP-u Tonina Picule.

Gianni Pittella i Martin Schulz

Gianni Pittella i Martin Schulz Izvor: Licencirane fotografije europarl.europa.eu , Autor:europarl.europa.eu

‘Predsjednik S&D-a Gianni Pittella će, kako je i ranije planirano, tijekom dana izraziti svoju podršku Ivi Josipoviću videoporukom, a poziv hrvatskim građanima da Ivi Josipoviću još jednom iskažu povjerenje na biralištima u nedjelju 11. siječnja Grupa će potvrditi i posebnim priopćenjem, kao i porukama preko društvenih mreža’, stoji u odgovoru na pitanje jesu li Picula i Biljana Borzan kontaktirali s vodstvom S&D-a s ciljem upućivanja javne podrške predsjedniku Josipoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

U timu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović naveliko se hvale podrškom koju je dobila od Europske pučke stranke, preciznije njezinog predsjednika Josepha Daula.

Na sinoćnjem završnom predizbornom skupu u zagrebačkom Domu sportova, Daul je ocijenio da su ovi predsjednički izbori obećanje za bolju Hrvatsku i izrazio uvjerenje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović.

 Autor: S.S.
Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments