Početna / Vijesti / Kajin: Hebrangove izjave će dotući brodogradnju

Kajin: Hebrangove izjave će dotući brodogradnju

kajinRIJEKA – Hebrangova iskrenost dotući će hrvatsku brodogradnju više od svih koji su je čerupali u zadnjih 20 godina. Njegove izjave utjecat će izravno i negativno na drugi krug privatizacije, a ta njegova iskrenost očito proizlazi iz cijelog dosadašnjeg ponašanja hrvatske Vlade prema tom sektoru industrije – komentirao je IDS-ov kandidat za predsjednika Damir Kajin izjave Andrije Hebranga o tome da su u vlasti ionako znali da prvi krug privatizacije škverova neće uspjeti.

– Nadam se da će brodogradilišta izdržati bar do predsjedničkih izbora, a nakon toga će Vlada, birajući između 3. maja i Brodosplita, izabrati – Brodosplit – smatra Kajin. Po njemu, ishod drugog kruga privatizacije nije moguće očekivati prije ožujka 2010. godine, a za 3. maj to će biti vječnost.

– Ova Vlada mora osigurati adekvatna jamstva, ali ako žele da škverovi prežive, onda ta jamstva moraju iznositi barem 2,3 milijarde kuna. Alternativa tome je stečaj riječkog ili splitskog škvera – kaže Kajin, koji drži i kako bi država putem svojih domaćih brodara, pa makar morala osnovati i nove tvrtke, trebala naručivati brodove u domaćim škverovima i spasiti djelatnost.

Govoreći o odnosima u SDP-u oko micanja Milana Bandića iz skupštine Holdinga, Kajin je podržao Zorana Milanovića i rekao da se slaže da to treba mijenjati, jer je neodrživo da jedan čovjek sam raspolaže s milijardama javnog novca.

»Gdje je više ljudi u kontrolnim tijelima, manje se krade«, njegov je aksiom.

Izvor: 20.10.2009: Novi list, strana 4

Ostavite komentar

comments