Početna / Vijesti / Kajin: Treba demontirati politiku bivšeg premijera Sanadera

Kajin: Treba demontirati politiku bivšeg premijera Sanadera

kAJIN7Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas kako je poziv predsjednika Republike USKOK-u da ispita bivšeg premijera Ivu Sanadera o prodaji dionica Ine zadnja Mesićeva pomoć Hrvatskoj, te ustvrdio da treba demontirati politiku bivšeg premijera ukoliko Hrvatska želi naprijed.

‘Za ono što je ostalo iza bivšeg premijera, HAC, HC, HEP, Poštanska banka, bankrot države, istog je trebalo davno ‘usidriti”, izjavio je Kajin novinarima u saborskim prostorijama IDS-a. Svi putovi vode do bivšeg premijera, dodao je i ustvrdio da ‘ako Hrvatska želi naprijed, a želi, politiku Ive Sanadera treba demontirati’. ‘Poslije Ive Sanadera ne smije ostati Ivo’, rekao je Kajin.

Mesićev poziv USKOK-u doživljava kao zadnju Predsjednikovu pomoć Hrvatskoj ‘i poziv da se svi trgnemo’. ‘Jednom riječju, ili mi ili oni, a u tome trebaju sudjelovati i HDZ-ovci koji će između Hrvatske i Ive Sanadera izabrati Hrvatsku. U ovom trenutku odgovornost je na njima’, poručio je Kajin.

IDS-ov predsjednički kandidat drži da je u pozadini predsjedničkih izbora ‘novac i kapital’. ‘Nikad nije više novca uneseno u neke izbore nego u predsjedničke izbore 2009./2010.’, rekao je i pozvao predsjedničke kandidate Milana Bandića, Nadana Vidoševića i Dragana Primorca da obznane financijere kako bi se izbjegla sumnja o prljavom novcu.

Bandić i Primorac moj iznos za kampanju potroše dok se obriju

‘Ako netko nekome da 10 tisuća kuna taj sigurno nema nikakve obveze, ali ako netko da nekome milijun ili dva milijuna kuna onda budite uvjereni da će taj koji ih je dobio tom nekome učiniti jako puno usluga’, poručio je Kajin.

Pozivajući se na pisanje medija koji navode da je Sanader poručio kako se u predsjedničkoj kampanji ne smije dirati Bandića, Primorca i Vidoševića, Kajin je ustvrdio kako ta poruka nije dobra za Hrvatsku jer je, kako je rekao, ‘to izbor kapitala, pa i organiziranog kriminala’.

Kajin je nezadovoljan i načinom na koji komercijalne televizije prate kampanju za predsjedničke izbore i kaže kako ‘po njima neovisni predsjednički kandidati ne smiju proći’. ‘A neovisni smo mi bez novca’, kaže Kajin navodeći da on za kampanju ima 125 tisuća kuna što je, kaže, pet televizijskih spotova po 15 sekundi.

‘Toliko Bandić ili Primorac potroše dok se obriju i to samo na jednoj televiziji’, rekao je IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin.

Izvor: Dnevnik.hr

Ostavite komentar

comments