Početna / Vijesti / Kakav Bandić takva mladež: Na pozornici i akteri afere Indeks

Kakav Bandić takva mladež: Na pozornici i akteri afere Indeks

bandic_musanJedan od ljudi koji je sinoć požurio čestitati Milanu Bandiću za ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora bio je i Damir Mušan jedan od aktera poznate antikorupcijske afere Indeks. Riječ je o mladiću koji se nalazio na svečanoj pozornici odmah iza Bandića, a koji je relativno nepoznat hrvatskoj javnosti, osim kolegama iz Crne kronike, kao i dijelu MUP-a i Uskoka.

“Nisam ja, nego za brata”

Naime, Mušan je zajedno sa svojim bratom optužen za davanje mita profesorima. Iz Bandićeva stožera, uskratili su nam odgovor koje su Mušanove zadaće u stožeru te zašto se upravo on našao sinoć iza leđa Bandića na svečanoj pozornici. Veliki broj osiguranja u Almeria Centru kao i brojno osiguranje branilo je ulazak na svečanu binu, odnosno iza Bandića mogli su samo odabrani tako da Mušanovo pojavljivanje nije puka slučajnost.

“Ne mogu vam reći koja je moja dužnost u stožeru, no bio sam sinoć s Milanom Bandićem”, priznao nam je Mušan dodajući kako se zaista protiv njega vodi postupak, ali da nije kriv.

“Diplomirao sam u travnju ove godine, a vi vrlo dobro znate kada je bila akcija Indeks. Prema tome, nisam kriv. Optužnica je vezana za mog brata”, rekao je zbunjeno Mušan koji je diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti. Kako smo pronašli u sudskim spisima Damir Mušan priznao je na sudu da je osobi po imenu Ivan ili Ante platio 2000 eura kako bi njegov brat Joško položio nekoliko ispita.

Mogao je tko je htio!?

“Vrata Izbornog stožera Milana Bandića bila su širom otvorena svima, kao što i sami znate. Također, za trenutak kad se nakon DIP-ove objave privremenih rezultata Milan Bandić obratio prisutnima s govornice, nije postojao nikakav poseban protokol ili scenarij, pa su se za njim popeli brojni iz publike, a mogli ste to biti i vi. Damir Mušan nije ni na koji način vezan uz rad i aktivnosti Izbornog stožera Milana Bandića”, odgovorili su nam iz Izbornog stožera predsjedničkog kandidata Milana Bandića nakon što je objavljen tekst.

No, izjava iz stožera nije istovjetna situaciji na terenu. Naime, nitko nije mogao ući bez potvrde, a i na fotografiji se može vidjeti kako svi imaju akreditacije. Isto tako sinoć u Centru se mogao vidjeti veliki broj osiguranja.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments