Početna / Vijesti / Kampanja: Pusić (ne) želi Glavaševu podršku

Kampanja: Pusić (ne) želi Glavaševu podršku

pusicvesnaKandidatkinja HNS-a na predsjedničkim izborima Vesna Pusić procjenjuje da će joj za kampanju biti potrebno oko 4 milijuna kuna te da će joj prva koalicija biti ona sa hrvatskim građanima.

– Uz službeni dio, koji pripada svakom predsjedničkom kandidatu, preostali dio novca prikupit ćemo iz donacija tvrtki u privatnom vlasništvu, a nikako ne od javnih poduzeća – kazala je Pusić u subotu u Osijeku.

Na upit od kojih će stranaka u Osijeku tražiti podršku, odnosno hoće li eventualno prihvatiti podršku Glavaševa HDSSB-a s kojim je njezina stranka u vladajućoj koaliciji na razini Grada i Županije, Pusić je izbjegla konkretan odgovor navodeći da će podršku prije svega tražiti od građana Osijeka i svih hrvatskih građana.

Pusić je istaknula kako će službena kampanja trajati vrlo kratko a da se trenutačno vodi tzv. pretkampanja u kojoj građani uglavnom formiraju svoj stav i mišljenje o kandidatima.

– Po sadašnjim rejtinzima tu je Josipović koji odskače sa 28 posto glasova te Vidošević, Hebrang i ja, koji se krećemo između 10 i 12 posto glasova – kazala je Pusić navodeći da je predsjednička kampanja specifična po tome što se zapravo ne radi o natjecanju stranaka, nego osoba.

Šefica HNS-a nije željela konkretno odgovoriti ni na upit smatra li moralnim što Vidošević u kampanji koristi svoju poziciju predsjednika HGK.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

comments