Početna / Vijesti / Kandidat Hebrang bio u debati bolji od Josipovića

Kandidat Hebrang bio u debati bolji od Josipovića

kandidati_josipovic_hebrang_pusic_vidosevicMarko Perković Thompson neće vidjeti predsjednika Republike na svom koncertu pobijede li Vesna Škare- Ožbolt, Vesna Pusić, Ivo Josipović ili Andrija Hebrang. Svi su se oni na jučerašnjem sučeljavanju u sklopu Weekend Sessiona složili da je ikonografija koja okružuje Thompsona neprihvatljiva i štetna za Hrvatsku.

Kandidati su se i u većini ostalih pitanja odlično slagali kao da im je više bilo stalo da se pokažu simpatičnima i duhovitima pred publikom u kojoj su bili marketinški stručnjaci i novinari, nego da naglase međusobne razlike. A kad već ne bi otišao na koncert, Hebrang bi, tvrdi, bio vrlo milosrdan prema osuđenim kriminalcima.

Šale frcale na sve strane

– Ako bi bili ispunjeni svi zakonski uvjeti, pomilovao bih Hrvoja Petrača – ustvrdio je predsjednički kandidat HDZ-a s kojim se složila i Vesna Škare-Ožbolt, dok su Josipović i Vesna Pusić bili daleko suzdržaniji prema toj mogućnosti.

– Odmjerio bih je li zaista, uz zakonske uvjete, zadovoljena pravda – rekao je Josipović. Na milost aspiranata na Pantovčak, za razliku od Petrača, nikako ne mogu računati ubojice, dileri, silovatelji i pedofili.

– Silovanje bi po kaznama trebalo izjednačiti s ubojstvom – kazala je V. Pusić.

Nitko od kandidata nije bio pretjerano kritičan ni prema aktualnom predsjedniku Stjepanu Mesiću. Čak bi ga i Hebrang molio da se jednom mjesečno sastaju i savjetuju o politici. No, od Josipovića ipak ne bi tražio savjete. – Josipović je stvoren za nešto više – rekao je Hebrang. – Za predsjednika!

Hvala Hebrangu što je odlično odradio moj PR – iskoristio je priliku Josipović. – Račun stiže. Rok plaćanja šest mjeseci – odvratio je SDP-ovu kandidatu suparnik s desnice koji je jučer bio prepun razumijevanja za ljevičare. Koristio bi se i Titovim imenom u promicanju hrvatskih interesa.

Svi protiv Jurice

– Ništa što je u interesu Hrvatske nije mi strano. Pa ni Tito – ustvrdio je, na opće iznenađenje, Hebrang. Ipak, njemu i drugim kandidatima neprihvatljiv je donedavni veleposlanik u SAD-u Neven Jurica, optužen za pronevjeru više od 600.000 kuna.

– Nitko tko iza sebe ima crne repove ne može predstavljati Hrvatsku u svijetu – rekao je kandidat stranke koja je Juricu i poslala u SAD za veleposlanika.

Škare-Ožbolt: Tuđmana dala na telefon čileanskim novinarima

Mesić je napravio više za Hrvatsku od Tuđmana – rekla je predsjednička kandidatkinja HNS-a koja je njegovim najgorim potezom ocijenila to što se dao navući da svašta komentira. Svojim najglupljim potezom u političkoj karijeri Hebrang je ocijenio podnošenje ostavke na mjesto ministra obrane 1998.: – Trebao sam ostati i boriti se protiv korupcije. Josipović je pak ustvrdio da nije napravio neki posebno glup politički potez, dok je Vesna Škare-Ožbolt ispričala anegdotu iz vremena dok je radila u uredu predsjednika. – Čileanski novinari su nazvali ured i lagali da Tuđmana treba čileanski predsjednik. Probudila sam predsjednika i dala im ga na telefon. Osjećala sam se strašno glupo, a tada nisam ni bila plavuša – ispričala je Vesna Škare-Ožbolt.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments