Početna / Vijesti / Karamarko borben u BiH: Moramo srušiti Josipovića, on Hrvatsku želi vratiti u komunizam

Karamarko borben u BiH: Moramo srušiti Josipovića, on Hrvatsku želi vratiti u komunizam

U Hrvatskoj narod diše na način da se makne ta jugofilska vlast. Moramo srušiti predsjednika koji želi Hrvatsku vratiti u komunizam i to uz pomoć naših prijatelja HDZ-ovaca iz BiH, rekao je predsjednik HDZ-a

 

Kolinda  Grabar Kitarović

Piše: Dražen Ciglenečki

U nedjelju se u BiH održavaju izbori na svim razinama vlasti, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ovih je dana na turneji u susjednoj državi i na predizbornim skupovima HDZ BiH govori tonom kakav se u hrvatskoj politici nije čuo zadnjih 15 godina, od smrti Franje Tuđmana. Karamarko ne pravi nikakvu razliku između hrvatskog naroda u Hrvatskoj i BiH, smatra da su za Hrvate jednako važni izbori u obje države i pritom je u izričaju vrlo militantan i često koristi izraz – borba.
Osim toga, predsjednik HDZ-a optužuje Ivu Josipovića da želi u Hrvatskoj vratiti komunizam i to navodi kao ključan razlog zašto na predsjedničkim izborima on mora izgubiti.

U srijedu navečer Karamarko je nastupao na predizbornom skupu u Livnu, a HDZ je na svojoj web stranici objavio video snimku njegovog obraćanja nazočnim simpatizerima HDZ BiH. O Hrvatima je Karamarko govorio kao o narodu kojem prijeti nestanak, ako njegova stranka ne preuzme vlast.
– Hrvatski narod se i u Hrvatskoj i u BiH nalazi udramatičnoj situaciji i pred važnim izborima. Vjekovima smo željeli svoju državu, naraštaji su patili, mnogi su bili zatvarani i ubijani da bismo realizirali hrvatsku državu. Preskupa je bila hrvatska država i preskupa je bila hrvatska sloboda u BiH. HDZ je, predvođen najvećim Hrvatom 21. stoljeća Franjom Tuđmanom, poveo borbu za slobodu. Nismo bili imperijalisti, borili smo se za svoja ognjišta, BiH je domovina hrvatskog naroda jednako kao i Hrvatska. Zato nećemo dopustiti da nas proglašavaju građanima drugog reda u našoj domovini. Mi Hrvati smo isti narod s obje strane granice, poručio je Karamarko Livnjacima.

Zatim je prešao na Hrvatsku, u kojoj su na vlasti “oni koji je nisu željeli niti je vole”.
– Mi se moramo protiv toga boriti i molim vas za pomoć. Bogu hvala, ne puca se, ne ruše se kuće, nema tenkova, ali borba je ipak pred nama, svim demokratskim sredstvima koja možemo upotrijebiti. Borba za opstanak, objasnio je Karamarko. A ta će se borba, najavio je, odvijati u nekoliko ciklusa.
Prvo su na redu vaši, a mi ih doživljavamo i kao naše izbore. Drugi su predsjednički izbori u Hrvatskoj i molim vas da nam pomognete da maknemo čovjeka s onog brda koji je rekao da Hrvatska mora pocrveniti. Treći su parlamentarni izbori u Hrvatskoj i, vjerujte mi, demolirat ćemo ih na njima. U Hrvatskoj narod diše na način da se makne ta jugofilska vlast, zaključio je Karamarko.
Nakon toga je u izjavi novinarima istaknuo da je oduševljen atmosferom na predizbornim skupovima i da se “hrvatski čovjek osjeća ugrožen i u BiH i u Hrvatskoj”.
Osjeća se jedinstvo kao devedesetih godina i zato sam uvjeren da ćemo na izborima 12. listopada biti radosni i veseli, da će naše stranake pobijediti na izborima u BiH. Uvod je to i u naše pobjede u Hrvatskoj. Moramo srušiti predsjednika koji želi Hrvatsku vratiti u komunizam i to uz pomoć naših prijatelja HDZ-ovaca iz BiH, rekao je predsjednik HDZ-a.

 

Izvor: Novi list

Ostavite komentar

comments