Početna / Vijesti / Karamarko i Kolinda u Splitu: Kao nova predsjednica pozvat ću Vladu da objasni kako misli Hrvatsku izvući iz krize

Karamarko i Kolinda u Splitu: Kao nova predsjednica pozvat ću Vladu da objasni kako misli Hrvatsku izvući iz krize

Grabar Kitarović Kolinda

Dok je srca, bit će i Kroacije, naziv je okruglog stola kojeg povodom godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu danas organizira Hrvatska demokratska zajednica.

Najvećim Hrvatom 20. stoljeća proglasio je pokojnog predsjednika Tomislav Karamarko u izjavi medijima prije početka skupa.

– Stao je na čelo pokreta i stranke koji su ostvarili hrvatsku slobodu – kazao je Karamarko i prigodno ‘opleo’ po aktualnoj Vladi.

– Krenuli su spiralom propasti,nemaju rješenje,nemaju program, nemaju izlaza. Nisu učinili ništa da bi potaknuli malo i srednje poduzetništvo, smanjili poreze. Bojim se svakog dana kojeg živimo pod ovom Vladom! – kazao je predsjednik HDZ-a prozvavši još i ankete koje prednost daju predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću.

– To su naručene ankete kojima nije cilj ispitivanje javnosti već formiranje javnog mišljenja kroz razne režimske medije! – rekao je Karamarko.

Uzvanike okruglog stola pozdravio je Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a.

Dr.Franjo Tuđman je ostvario sve ono što drugi nisu stoljećima. Živio je s narodom i vjerovao narodu, s njim smo bili pobjednici i bili ponosni. Franjo bi nam i danas poručio borite se i ne predajte se, vrijeme je da hrvatskim građanima vratimo dostojanstvo i optimizam! Došao je opet trenutak da budemo pobjednici, bit će to za koji dan, drukajmo za našu Kolindu – zaključio je Škorić u pozdravnom govoru.

Nastavljeno je kratkim filmom o dr.Franji Tuđmanu i dugim predizbornim govorom Kolinde Grabar Kitarović .

– Kao nova predsjednica,pozvat ću Vladu da objasni kako misli Hrvatsku izvući iz krize ,a ako ne znaju, a do sada su pokazali da ne znaju, tražit ću da odstupe! – kazala je ona između ostalog.

– Puno je problema, kazala je, ali kad ima ljubavi prema Domovini , sve se može popraviti – dodala je.

O prvom hrvatskom predsjedniku govorit će Nikica Valentić, dr. Andrija Hebrang, Ivica Kostović, Igor Zidić i Ćiro Blažević.

Izvor:slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

comments