Početna / Vijesti / Karamarko “Prihvatit ćemo Mamićevu donaciju, u čemu je problem?”

Karamarko “Prihvatit ćemo Mamićevu donaciju, u čemu je problem?”

Karamarko je u nedjelju navečer u Splitu nazočio predizbornom skupu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Republike Kolinde Grabar Kitarović.

 

Screenshot rtl.hr

Screenshot rtl.hr

SPLIT – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u nedjelju je iz Splita poručio kako bi volio da predsjednik Republike Ivo Josipović napokon zbog nerada kritizira aktualnu Vladu, a ne, kako je rekao, da se bavi perifernim stvarima kao što je način izbora predsjednika države.

“Predsjednik se bavi svačime, samo se ne bavi onim čime bi se trebao baviti, jer ja bih volio da napokon pri kraju svojeg mandata kritizira sadašnju Vladu zbog nerada”, izjavio je Karamarko novinarima na njihov upit kako komentira Josipovićevu izjavu kako HDZ-ove nakane da se ustavnim promjenama predsjednik Republike ubuduće bira u Saboru znače uvođenje kancelarskog sustava neograničene moći.

Po Karamarkoim riječima, takva je izjava potvrda da se Josipović bavi perifernim stvarima. “U ovom trenutku uopće nije bitno kako će se ubuduće birati predsjednik. Mi znamo kako ćemo sada birati po starom zakonu i potrošiti 100 ili 150 milijuna kuna. Prema tome, kakve su nam projekcije za budućnost ne znam, ali žalosno je da se Josipović sada, 20 dana prije kraja svog mandata, bavi upravo tim stvarima”, istaknuo je.

Upitan bi li podržao ustavnu promjenu po kojoj bi se predsjednik Republike birao u Saboru, Karamarko je rekao kako bi “to bilo racionalno”. “Josipović se sada toga sjetio i pokušava na sve moguće načine prikupiti nešto političkih poena”, dodao je.

Naglasio je kako su trenutno u Hrvatskoj gospodarstvo i standard građana pitanja svih pitanja, “i neka se (Josipović) napokon počne time baviti”.

Na novinarski upit hoće li HDZ prihvatiti donaciju čelnika zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića, koju je uplatio HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu države Kolindi Grabar Kitarović, Karamarko je odgovorio kako ne zna tko je donator jer se nije time bavio. “On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu”, kazao je.

Izvor: rtl.hr

Ostavite komentar

comments