Početna / Vijesti / Kod Bandića: Moralni smo pobjednici; Kod Josipovića: Građani su rekli svoje

Kod Bandića: Moralni smo pobjednici; Kod Josipovića: Građani su rekli svoje

Bandić Josipović2Ingrid Antičević Marinović u stožer je došla odjevena u crvenu haljinu, a pjevač Kemal Monteno je doputovao čak iz Italije kako bi glasao za Ivu Josipovića.

Atmosfera u glavnom izbornom stožeru Milana Bandića nakon objavljivanja rezultata izlaznih anketa nije bila nimalo vedra. Smrknuta lica i pokušaji sakrivanja očitog razočaranja, posljedica su dobivanja svega 34,6 posto glasova na izborima.

S druge strane, u stožeru Ive Josipovića čuje se pjesma slavlje i skandiranje ‘Ivo, Ivo!’ Okupili su se brojni članovi SDP-a kao i njihovi vjerni istomišljenici.

Bandićev stožer, 21:22

U izborni stožer Milana Bandića pristigli su njihovi prijevremeni neslužbeni rezultati izbora. Nakon djelomičnog prebrojavanja glasova iz dijaspore, rezultat je 39 posto za Bandića te 61 posto za Josipovića.

Josipovićev stožer, 21:02.

Prema neslužbenim rezultatima, treći Hrvatski predsjednik Ivo Josipović stigao je u svoj izborni stožer u pratnji supruge Tatjane te predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. U njegovoj su pratnji bili i HNS-ovci Radimir Čačić te Vesna Pusić kao i Milorad Pupovac iz Samostalne demokratske srpske stranke.

Josipović se nije puno zadržavao s okupljenima u stožeru već ih je samo pozdravio te se povukao u zatvoreni dio stožera.

Bandićev stožer, 20:55.

U Bandićevom stožeru nisu nimalo zadovoljni ni izlaznim anketama niti njihovim prijevremenim rezultatima.

– Nije dobro. Smatramo kako su rezultati loši jer je podbacilo HDZ-ovo biračko tijelo – objasnili su u stožeru nezavisnog kandidata Milana Bandića.

Odmah po objavljivanju prvih rezultata izlaznih anketa u 19 sati

– Nada umire posljednja. Još treba pričekati službene rezultate – objasnio je direktor Arene Zagrebu, Zdenko Antunović, inače vjerni pratitelj nezavisnog kandidata Milana Bandića.

S njime se slaže i zamjenik direktora Bandićeve predizborne kampanje, Miro Laco koji je istaknuo kako će svi u stožeru čestitati protivničkom kandidatu na pobjedi ukoliko službeni rezultati budu slični trenutnima.

– Treba istaknuti kako smo mi također svojevrsni moralni pobjednici. Naš je nezavisni kandidat uspio potući u prvom krugu ostale kandidate iz kojih je stajala snažna stranačka mašinerija – zaključio je Miro Laco te dodao kako osobno ništa u Bandićevoj kampanji ne bi mijenjao.

Atmosferu su nakratko popravili članovi FIS Remete koji su pjesmom i plesom ušetali u prostorije stožera Milana Bandića.

Dok je Jelena Pavičić Vukićević davala izjavu u kojoj se osjetila snažna doza razočaranosti, direktor Bandićeve kampanje, Duško Ljuština istu je nadom i lažnim optimizmom pokušavao bezuspješno prikriti.

– Još uvijek je pogrešno tumačiti da je sve gotovo jer je riječ o izlaznim anketama, treba pričekati službene rezultate – objasnio je Ljuština.

Na pitanje o tome da li bi nešto mijenjao u dosadašnjoj kampanji rekao je da ne bi mijenjao ništa, ali da zamjera medijima što nisu kritizirali to što su se u kapmapnju uključile institucije poput Državnog izbornog povjerenstva i USKOK-a.

– Bez obzira na mali uzorak na kojemu se temelje ankete, znamo da rezultat ne ide u našu korist, ali mi je draže s Milanom izgubiti nego s ‘ovima drugima’ pobijediti – izjavio je Pavle Kalinić, Bandićev prijatelj i Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Ljuština nije htio komentirati eventualno osnivanje ‘novog SDP-a’. “To su samo glasine, takve priče do mene nisu došle”. Atmosfera u Bandićevu stožeru se lagano diže, iako je još uvijek sve otužno. Raspoloženje je poraslo svirkom i plesom ansambla “Lado” kojemu su se pridružili mnogi prisutni.

Od poznatijih je u Bandićev stožer stigali su Božidar Alić, Iva Majoli u pratnji supruga Stipe Marića te Senad Hasanović Braco, popularni Cro Rom.

U stožeru Ive Josipovića je slavljenička atmosfera, pjeva se i skandira ‘Ivo, Ivo!’

– Hrvatska je izabrala trećeg hrvatskog predsjednika, a to je Ivo Josipović – rekao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan nakon objave prvih izlaznih anketa.

U izbornom stožeru SDP-a okupilo se cijelo mnoštvo SDP-ovaca, od političara do vjernih istomišljenika. Za ovu se večer posebno pripremila Ingrid Antičević Marinović koja je u stožer došla odjevena u crvenu haljinu, a u mnoštvu je viđen i pjevač Kemal Monteno koji je doputovao čak iz Italije kako bi glasao za Ivu Josipovića. Nešto kasnije, slavlju u Josipovićevom stožeru pridružio se i Budimir Lončar, savjetnik trenutačnog predsjednika Mesića.

– S obzirom da ankete nisu pogriješile gotovo ništa, ja sam apsolutno zadovoljan ovim rezultatom, očekujem veliku pobjedu i hvala građanima zbog toga – objasnio je Ivo Jelušić te dodao kako je ovo vrlo snažna poruka građana Bandiću.

Dodao je i kako Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba te se mora vratiti gradu i rješavati probleme kojih ima dosta. Objasnio je i kako nema razloga da Gradska skupština podrži svaki dobar Bandićev prijedlog iza kojeg SDP može stajati.

– Očekivali veliku razliku i zahvaljujem se svim građanima i građankama što su izašli na izbore i dali svog glas Ivi Josipoviću – izjavio je Dragovan koji se osvrnuo i na mali odaziv birača.

Naime, do 16 sati izašlo ih je tek 38 posto, no to je ipak više nego u prvom krugu kad ih je izašlo 4 posto manje.

– Imali smo prvi krug između dva velika blagdana i hvala Bogu pa je odaziv sada povećan. Mislim da u budućnosti treba voditi pažnju kada se izbori održavaju. Možda mi i mogli napraviti više za motivaciju, no ovi rezultati govore da je ovo velika pobjeda demokracije – zaključio je Dragovan.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments