Početna / Vijesti / Kolinda bez ijednog stava: Jedina zanimljiva bila je muha na njezinoj glavi

Kolinda bez ijednog stava: Jedina zanimljiva bila je muha na njezinoj glavi

PREDSJEDNIČKI kandidat HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović shvatila je gostovanje u emisiji HTV-a “Nedjeljom u dva” kao izbjegavanja odgovora na sva bitna pitanja. Grabar Kitarović u sat vremena televizijskog nastupa nije dala odgovor na konkretna pitanja o gospodarskih reformama, smanjenju državnog aparata i smanjenju broja općina. Izbjegla je javnosti predočiti vlastite stavove o životnom partnerstvu, ćirilici u Vukovaru a na pitanje je li za prijevremene parlamentarne izbore odgovorila je – smiješkom.

Karamarko i Kolinda

Nismo saznali ni njen stav o Dariju Kordiću. Pitanje trga Maršala Tita teško je pitanje, a abortus je – posebno teško pitanje. Najslađi smijeh ponudila je ipak na pitanje je li za legalizaciju marihuane.

“Ajme nisam sigurna”, rekla je Grabar Kitarović o marihuani.

Osjetila poriv

“Osjetila sam poriv da pomognem Hrvatskoj kako bi postala ‘bolja, prosperitetnija i pravednija’. Smatram se dovoljno jakom da to mogu napraviti”, rekla je kandidatkinja HDZ-a za predsjednika RH Kolinda Grabar Kitarović gostujući u emisiji HRT-a “Nedjeljom u dva”. Na izravni upit voditelja Aleksandra Stankovića Grabar Kitarović je odgovorila kako njena kandidatura nije bila ideja Milijana Brkića.

Grabar Kitarović odbila je odgovoriti na niz pitanja je li ona za smanjivanja broja zaposlenika u državnoj upravi no nakon što je Stanković inzistirao na odgovorima, Grabar Kitarović ipak je odgovorila.

“Ja sam za racionalizaciju. Ja sam da se smanji broj zaposlenika u Uredu predsjednika. To bi bilo konkretno”, rekla je Grabar Kitarović koja smatra da se broj županija ne treba smanjivati, a neke Općine, ne preciziravši koje bi ukinula.

Kriv je prijevod, nisam hvalila Josipovića 

“Ne usuđujem se predložiti konkretne reforme, o tome treba odlučiti gospodarski tim”, rekla je Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović govoreći o Ivi Josipoviću naglasila je da ga poštuje kao intelektualca koji ima stručne kvalitete, no kao predsjednik nije “uradio ništa”.

“Mandat je bio prazna parola o novoj pravednosti”, rekla je Grabar Kitarović dodajući da tek sada Josipović nešto radi i to na promjeni Ustava. Nije uradio ništa, a sada od građana koje je prevario izbornim obećanjima, traži veća prava. Vlastitu izjavu od prije tri godine da je Josipović u početku mandata “pomaknuo planine”, Grabar Kitarović je opovrgnula tvrdeći da je riječ o pogrešnom prijevodu s engleskog te da taj njen intervju nije bio autoriziran.

Grabar Kitarović je naglasila da je protiv prijedloga Ive Josipovića za promjenama Ustava dodajući da se Ustav ne smije “dirati i mijenjati u predizborne svrhe”. Predizborni kandidat HDZ-a tvrdi i da je Josipović zaposlio podobne i podignuo im plaće.

Pobjegla od referenduma

Grabar Kitarović govoreći o referendumu kojeg provodi inicijativa “U ime obitelji” naglasila je da ona neće dati svoj potpis odnosno neće izaći na referendum. Na izravno pitanje da komentira izjavu Željke Markić da ih HDZ nije podržao ali hoće birači HDZ-a, Grabar Kitarović je ponovno izbjegla odgovor.

“Predsjednički sam kandidat i moram poštovati volju građana”, rekla je Grabar Kitarović koja nije pozvala birače HDZ-a da ne izlaze na referendum.

“Ovakvo rješenje smatram ishitrenim, a provedeno je i bez javne rasprave”, rekla je Grabar Kitarović dodajući da podržava preferncijalno glasovanje ali ne i izborni prag od 3 posto.

ljuga kolinda

Odgovorila smiješkom 

Nije odgovorila ni na pitanje trebaju li Hrvatskoj prijevremeni izbori.

“Trebaju nam promjene”, rekla je Grabar Kitarović koja je na treći uzastopni upit trebaju li prijevremeni izbori odgovorila – smiješkom. Kroz smješak je i rekla da vjeruje da će Tomislav Karamarko ove jeseni biti više u Saboru. 

Ne bi o ćirlici, ne bi o životnom partnerstvu

“Ne mogu reći da ili ne. Svijet nije crno-bijeli”, glasio je odgovor Grabar Kitarović je li za ili protiv ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Nije dala odgovor ni na pitanje je li za ili protiv životnog partnerstva.

Na izravan upit koji je njen stav o Dariju Kordiću odnosno je li on ratni zločinac ili moralna veličina kako sugerira Crkva. 

Ne znamo ništa ni o Dariju Kordiću

“Gledajte Dario Kordić je osuđen i odslužio je kaznu”, rekla je Grabar Kitarović. STanković je pitao znači li to da Kordić nije moralna veličina, Grabar Kitarović je odgovorila.

“Znate da ja nikada ne ističem svoje uzore već sve gledam s manama i prednostima. Prema tome…”, rekla je Grabar Kitarović ponudivši smiješak. Nije bila jasna ni po pitanju abortusa kazavši kako je to – teško pitanje u čijem odgovoru trebaju sudjelovati mnogi stručnjaci.

Što mislite o marihuani: Ajme nisam sigurna!

Trg Maršala Tita također je teško pitanje, dok je na pitanje o Marku Perkoviću Thompsonu rekla da uz Thompsona sluša Hladno pivo i Celin Dion.

“Ajme nisam siguran”, bio je njen odgovor na pitanje o legalizaciji marihuane dodavši kako postoje opasnosti jer da bi jedna droga mogla voditi u drugu. Isto tako naglasila je kako nikada u životu nije probala marihuanu.

“Plakala sam kada sam se opraštala od bivšeg šefa. On je bio divan čovjek koji uvažava sva mišljenja”, odgovorila je na pitanje kada je zadnji puta plakala.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar

comments