Početna / Vijesti / Kolinda Grabar-Kitarović: Ovlasti predsjednika su dovoljne za promjene, samo treba imati hrabrosti 

Kolinda Grabar-Kitarović: Ovlasti predsjednika su dovoljne za promjene, samo treba imati hrabrosti 

Kandidatkinja HDZ-a za hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je u Splitu otvorila internet stranice VolonTiraj.hr, posredstvom koje će se građani diljem Hrvatske moći volonterski uključiti u njezinu predsjedničku kampanju te istaknula kako želi da to bude početak „pokreta za bolju Hrvatsku“ te da su predsjedničke ovlasti dovoljne za poboljšanje stanja u zemlji.

Kolinda Grabar Kitarović
„Nitko ne može reći da ovlasti predsjednika nisu dovoljne, one jesu dovoljne, potrebna je samo hrabrost, odlučnost, snaga i znanje i ja jamčim – mi možemo, znamo i hoćemo, idemo zajedno u bolju Hrvatsku“, rekla je Grabar Kitarović u Splitu na platou iznad spomenika prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na zapadnom dijelu Rive, gdje se obratila nazočnima pokrenuvši internet stranicu za uključivanje volontera u njezinu kampanju. Zahvalila je svima koji podržavaju njezin program te ocijenila da je on sveobuhvatan i dotiče se svih se svih supstanci života te “svega za što je predsjednik, odnosno predsjednica odgovorna”.

„Želim da Hrvatska iz zemlje apatije, malodušnosti i bezidejnosti postane zemlja optimizma, entuzijazma, inovacije i novih ideja, nove snage, i to je ono što od vas tražim“, istaknula je. Također je poručila nazočnima kako u kampanji ne očekuje od njih lijepljenje plakata, nego da se angažiraju u svojim lokalnim zajednicama i prepoznaju one kojima je potrebna pomoć. Naglasila je kako internet stranicom kojom se, pod geslom „Dođi volontiraj i za Kolindu, omogućava uključivanje građana diljem Hrvatske u njezinu kampanju i da je to početak stvaranja „pokreta za bolju Hrvatsku“.

„Ovo nije volontiranje za mene. ‘Dođi i volontiraj za Kolindu’ zvuči dobro, ali ono što ja želim jest da ovaj pokret bude pokret za bolju Hrvatsku, kako na državnoj tako i na lokalnim razinama“, rekla je Grabar-Kitarović.

Vjeruje da će taj projekt, u koji će se volonterski ‘uključiti tisuće i tisuće ljudi, pridonijeti „da mijenjamo stanje i da ćemo pokrenuti sve prema našem cilju a to je bolja Hrvatska“. Pri tomu je istaknula kako Hrvatska ima apsolutno sve potencijale, od ravnice, gorja, preko mora i tako do naših vrijednih ljudi”. Kako je rekla, „nemoguće je da se danas moramo nalaziti u ovakvoj situaciji, jednostavno možemo i moramo bolje“.

„Dobili smo jako puno poziva ljudi koji su se željeli priključiti kampanji, te na ovaj način volontirati i raditi u svojim lokalnim zajednicama i zbog toga smo pokrenuli ovu stranicu kako bismo dali podršku svima da nam se mogu javiti i izravno uključiti te tako biti povezani i koristiti mogućnosti moderne tehnologije, da se umrežimo i radimo zajedno“, pojasnila je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima glede otvaranja internet stranice za uključivanje volontera u njezinu kampanju. Za vrijeme otvaranja te internet stranice nazočni, većinom mladi, nosili su transparente s natpisima podrške Kolindi Grabar-Kitarović u utrci za predsjednicu Republike.

Kolinda Grabar-Kitarović je prošetala prepunom splitskom Rivom, gdje su je nazočni pozdravljali i pljeskali joj.

Izvor: PolitikaPlus

Ostavite komentar

comments