Početna / Vijesti / Kolinda Grabar Kitarović u Škabrnji: Bolje da je kninska zastava kod mene nego da negdje propada

Kolinda Grabar Kitarović u Škabrnji: Bolje da je kninska zastava kod mene nego da negdje propada

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović već je u ponedjeljak, dan prije 23.godišnjice masovne pokolja civila i branitelja u Škabrnji, odala počast žrtvama te tragedije.

Kolinda Grabar Kitarović

Položila je vijence na spomenik na masovnoj grobnici te na spomen obilježju na groblju u Škabrnji. Svoj je raniji dolazak u ovo mjesto Grabar Kitarović objasnila time što će se priključiti koloni sjećanja u Vukovaru, na godišnjicu pada tog grada koji se dogodio istog dana kao i škabrnjska tragedija.

U Škabrnji Grabar Kitarović nije imala masovni doček, što, čini se, i nije bio glavni cilj posjeta.

Uz nekolicinu mještana i načelnika općine Nedjeljka Bubnjara, pratili su je zadarski župan Stipe Zrilić i zamjenik gradonačelnika Zadra Zvonimir Vrančić.

U Škabrnju nije došao zadarski gradonačelnik i kolega ministar Kolinde Grabar Kitarović iz vremena Vlade Ive Sanadera Božidar Kalmeta, protiv kojeg od jučer USKOK vodi istragu zbog “afere Remorker”.

Kalmeta je već prije, kako doznajemo, najavio kako neće doći u Škabrnju u ponedjeljak već u utorak, kada će se u mjestu održati glavni skup sjećanja.

Kolinda Grabar Kitarović je u Škabrnji, u kratkom razgovoru s novinarima kazala kako ne zna s kim i na kojem će mjestu biti u vukovarskoj koloni sjećanja. Do sada, doduše, ni kao ministrica Vlade RH nije sudjelovala u obilježavanju vukovarske tragedije, ali ovaj put će biti.

Što se slučaja istrage protiv Kalmete tiče Grabar Kitarović je kazala da je za to “da odgovara svatko kome se utvdi krivica“, a da njezinoj predjedničkoj kampanji taj slučaj neće naštetiti. Kazala je da ona s cijelim slučajem nema ništa.

Što se tiče slučaja barjaka s kninske tvrđave Grabar Kitarović je samo kazala da je “bolje da je zastava kod nje nego da negdje propada”.

Autor: Mario Vuksan
I
zvor: slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

comments