Početna / Vijesti / Kolinda Grabar Kitarović: Vlada iz EU fondova povukla tek 25 % novca, to je ravno veleizdaji

Kolinda Grabar Kitarović: Vlada iz EU fondova povukla tek 25 % novca, to je ravno veleizdaji

Za 2014. godinu raspoloživo nam je iz kohezijskog fonda bilo 1,1 milijardi eura. Od toga nije povučen ni jedan jedini euro.

Grabar Kitarović Kolinda

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je prozvala Vladu da je iz EU fondova povukla tek 25 posto raspoloživog novca, ističući kako je to “ravno veleizdaji” i korupcija protiv koje se Hrvatska treba boriti.

“Za 2014. raspoloživo nam je iz kohezijskog fonda bilo 1,1 milijardi eura, za poljoprivredu 400 milijuna eura, a za ribarstvo 36 milijuna eura. Od toga nije povučen ni jedan jedini euro, jer Vlada nije bila u stanju napraviti programe i raspisati natječaje. To je ravno veleizdaji, to je korupcija protiv koje ćemo se boriti”, poručila je Grabar Kitarović u Bjelovaru, na HDZ-ovom motivacijskom skupu na kojemu je predstavila svoj predizborni program.

Kao glavnog krivca za teško gospodarsko i socijalno stanje u zemlji označila je“ovu nesposobnu,bešćutnu i bezidejnu Vladu” ,a kao sukrivca predsjednika Republike i svoga protukandidata Ivu Josipovića, koji je, rekla je, u mandatu samo šutio i podržavao takvu vladu, te je sada vrijeme da ode.

Kao svoj prvi potez kao hrvatske predsjednice najavila je razgovor s premijerom Zoranom Milanovićem ,na kojemu će inicirati sazivanje sjednice Vlade na temu stanja u državi te Vladinim planovima kako dalje. “Ako tih planova nema ili se ne želi, onda su bolji novi izbori i nova vlada, nego agonija u kojoj se trenutno nalazimo”, kazala je Grabar Kitarović.

Poražavajućima je ocijenila i najnovije podatke o indeksu korupcije po kojima je Hrvatska među pet najkorumpiranijih članica EU.”To su vrlo poražavajući podaci i zato moj program predviđa nultu stopu tolerancije na korupciju, ali uvijek i vrlo objektivno, a ne samo u predizborno doba i ne za nečije interese”, poručila je.

Izvor:Politika Plus

Ostavite komentar

comments