Početna / Vijesti / Kolinda, Kate i Luka

Kolinda, Kate i Luka

Što je trebalo HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović da u priču i kampanju predsjedničke kandidature petlja svoju djecu? Djecu, koja, kako i sama danas kaže, imaju pravo na svoje djetinjstvo, bez izlaganja medijskim pritiscima tijekom iste te kampanje.

hdz.hr

hdz.hr

Igrajući na kartu roditeljskih osjećaja, Kolinda je odlučila kako bi bilo zgodno započeti kampanju upravo svojom djecom, djevojčicom Kate i dječakom Lukom.

– Mnogi me pitaju zašto se vraćam u Hrvatsku. Vraćam se zato što moja djeca, Kate i Luka, vole ovu zemlju. I ja više ne mogu gledati kako ova prekrasna zemlja s tolikim potencijalima tone. Ne mogu više gledati odnos prema mladima, ne mogu gledati kako se nezainteresirano promatra kako odlazite iz zemlje jer nemate posla… – kazala je Kolinda Grabar Kitarović prije mjesec i pol dana.

I tako je Kolinda puna ponosa najavila kako se vratila u Hrvatsku da bi osvojila Pantovčak. Dok se nije otkrilo kako se, zapravo, nije ni vratila. Posao u NATO-u je čeka, uzela je samo neplaćeni dopust, iako je u rujnu najavila kako će tražiti razrješenje. No od toga, barem do rezultata predsjedničke kampanje, neće biti ništa. Djecu koja toliko vole Hrvatsku, ostavila je i dalje na školovanju u Belgiji, što se pak otkrilo danas.

– Jedina sam kandidatkinja koja u ovu kampanju ulazi bez ikakvih osobnih primanja kao i bez zdravstvenog i mirovinskog osiguranja i bez staža, osim prava da djeca ne prekidaju školsku godinu u Belgiji. Naime, odlučili smo djecu zaštititi od izlaganja medijskim pritiscima u kampanji jer su u osjetljivim godinama i imaju pravo na svoje djetinjstvo- stoji u njenoj izjavi za Tportal.

Pa će Luka i Kate nastaviti školovanje u Belgiji dok će mama hodočastiti kroz Hrvatsku, a svoju će voljenu zemlju viđati, kao i do sada, za praznike i blagdane. I po potrebi za obiteljska slikanja u kampanji.

Potvrdila je tako, čini se, Kolinda Grabar Kitarović da ni sama ne vjeruje, od samog početka, kako može pobijediti aktualnog predsjednika Ivu Josipovića i Milana Kujundžića. U kampanju je ušla s figom u džepu, čuvajući sebi i svojoj obitelji rezervnu poziciju. Da je doista željela, a time bi poslala i patriotskiju poruku (karta na koju voli igrati), djecu je mogla upisati u školu u Hrvatskoj još u lipnju. Pa ako treba i u rujnu. Jer onda ne bi bilo potrebe da djeca prekidaju školsku godinu u Belgiji nego bi zajedno s majkom i ocem živjeli u Hrvatskoj i uživali život hrvatskih školaraca, daleko od europske prijestolnice.

Ili možda, ako i računa na pobjedu na predsjedničkim izborima, ne računa na nastavak obrazovanja svoje djece u Hrvatskoj? Naravno, ne bi bila prva koja bi svoju djecu školovala u inozemstvu, ali bi kao predsjednica države poslala ružnu poruku kako ne vjeruje u sustav i kvalitetu obrazovanja koju imamo. A ni bolju Hrvatsku koju obećaje.

Srećom, Kolinda u svakom slučaju nema tu brigu. Ona i za svoju djecu uvijek ima opciju ”be” koju si je sačuvala, bez obzira na ishod izbora. Nema veze što drugi građani, kojima priča priču o boljoj Hrvatskoj, a zapravo ni sama u to ne vjeruje i ne živi, nemaju opcije ”be”. Njima ostaje samo kampanjska priča o boljoj Hrvatskoj u kojoj se neće nezainteresirano gledati kako im djeca odlaze. Ali ne i njena. Ona su već (i još uvijek) u Belgiji.

Izvor: dalje.com

Ostavite komentar

comments