Početna / Vijesti / Kolinda krenula u kampanju sa SDP-ovim sloganom

Kolinda krenula u kampanju sa SDP-ovim sloganom

”Za bolju Hrvatsku”, izraz je koji u kampanjama, čini se, mnogi vole koristiti. Ako ništa drugo, zvuči obećavajuće. Tako se taj ‘slogan’ ukazao opet u utorak kad je izborni program javnosti predstavila HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. Naime, naslov njenog programa u pet točaka, koji je izlagala 45 minuta je ”Za bolju Hrvatsku”. Uz to, na predstavljanju su se dijelili letci za porukom ”Kolinda- predsjednica za bolju Hrvatsku”.

Kolinda-program

No, taj slogan već je korišten i to u dva navrata. Koristili su ga tako predsjednički kandidat Boris Mikšić te SDP u kampanjama 2007. i 2011. godine.

Slogani Borisa Mikšića u svim kampanjama su se i vrtili upravo oko toga slogana. Tako ga je prvo koristio kad se pojavio na hrvatskoj političkoj sceni i to pod nazivom ”Novo lice za bolju Hrvatsku”. Nekoliko godina kasnije, na predsjedničkim izborima, Mikšić je imao slogan ”Pravi i pošten čovjek za bolju Hrvatsku”.

SDP je pak, taj slogan također koristio u dva navrata. Naime, koristili su ga u kampanjama za lokalne izbore 2007. i 2011. godine, pa čak i na bočicama vode i sokovima Lerovite pod nazivom ”Energijom za bolju Hrvatsku” koje su dijelili okupljenim građanima i slučajnim prolaznicima na predizbornim skupovima.

Glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar Kitarović, Mladen Pavić, kaže kako nema ništa spornog u tome jer izraz ”za bolju Hrvatsku”, nije slogan kampanje te predsjedničke kandidatkinje.

– To je samo naziv programa koji je predstavila, ne i slogan– pojašnjava Pavić.

Također, ističe, slogan u kampanji će biti drugačiji.

Inače, na predstavljanju izbornog programa potkrala se i još jedna ”greška” kad je, prije službenog početka govora Kolinde Grabar Kitarović, puštana pjesma ”Malo nas je, al’ nas ima” Borisa Novkovića i Dine Dvornika u čijim stihovima se, između mnogih poznatih Hrvata, spominje i bivši premijer, sad zatvorenik, Ivo Sanader.

Autor: Nataša Zečević

Izvor: dalje.com

Ostavite komentar

comments