Početna / Vijesti / Kolinda o Sanaderu 2008: Cijela Hrvatska podržava Sanadera u borbi protiv korupcije

Kolinda o Sanaderu 2008: Cijela Hrvatska podržava Sanadera u borbi protiv korupcije

Usprkos tome što je bivši premijer Sanader optužen za ratno profiterstvo, i što je danas teško pobrojati sve afere koje se vežu za kriminalne radnje koje su se odvijale tijekom njegove Vlade, predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović i danas odgovorno tvrdi kako je ta Vlada bila najuspješnija koju je Hrvatska imala. kada je to već tako, zanimljjivo je vidjeti i kako je 2008. mislila to isto, živjeći u potpuno neznanju o silnom kriminalu koji se događao u njenim redovima. Donosimo prijevod pisma uredniku The Washington Times-a, koje je Grabar Kitarović uputila 2008.

kolinda sanader

Suprotno onome što je 9. studenog Jeffrey Kuhner napisao u svojoj kolumni pod naslovom” Hrvatska u kaosu , ” Hrvatska je stabilna demokracija i tržišno gospodarstvo sa stabilnim institucijama , te na putu prema članstvu u NATO i članstvu u Europskoj uniji. Hrvatski premijer Ivo Sanader je naširoko priznat i cijenjen reformator koji je pokazao odlučnost i odrešitost u ostvarenju nacionalnih ciljeva članstva u EU i NATO-u , potpuno svjesan raspona reformi koje to iziskuje . U posljednjih nekoliko godina , Hrvatska je postala primjer zemlje koja uspješno provodi reforme .

Čak i s nedavnim usporavanjem gospodarstva uzrokovanog globalnim trendovima recesije , Hrvatska je još uvijek najdinamičnija tranzicijska zemlja u jugoistočnoj Europi , sa stabilnim gospodarskim rastom i stabilnom valutom , i bruto domaćim proizvodom koji kontinuiorano raste uz nisku inflaciju . Proteklih nekoliko godina ,Svjetska banka stavlja Hrvatsku među 10 najboljih reformatora u svijetu u vezi s poslovnim i regulatorno poboljšanjima okruženja . Ne manje važno je da je Hrvatska također rangirana među 20 najpopularnijih turističkih destinacija u svijetu.

umetni

Europska komisija ocjenjuje u svom nedavnom izvješću ocjenjuje kako bi završna faza pristupnih pregovora s Hrvatskom trebala nastupiti do kraja 2009. Godine, u svjetlu cjelokupnog napretka koji je Hrvatska postigla na dosadašnjem putu pristupanja EU . Izazovi i dalje ostaju , ali hrvatska je Vlada odlučna da posveti sve potrebne napore kako bi se ispunile preostale sveobuhvatne reforme koje proizlaze iz pristupanja EU .

Nakon nedavnih tragičnih događaja , hrvatska policija već uhitila nekoliko osoba uključenih u ubojstvo novinara Ive Pukanića . Hrvatska vlada nije tratila vrijeme i trud kako bi dodatno unaprijedila svoje aktivnosti u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala , te je također pojačala i regionalnu suradnju u ovom aspektu.
Gospodin Sanader pokrenuo je ovu novu politiku uključivanjem dvoje iskusnih i visoko kvalificiranih profesionalaca u svoju Vladu kako bi vodili pravosuđe i policiju . Predsjednik ,premijer i oporba dali su punu podršku za novi set mjera koje se pripremaju od strane Vlade kako bi se učinkovito borili protiv organiziranog kriminala i korupcije , što uključuje davanje prioriteta sudskim predmetima koji se tiču organiziranog kriminala i korupcije, jačanju anti- korupcijskih jedinica i dopuni i donošenju novog zakona , jačanju institucionalnih kapaciteta i međuagencijske koordinacije.

Izvor: The Washington Times

Ostavite komentar

comments