Početna / Vijesti / Kolinda stigla kod branitelja, oni joj postavili ‘teško pitanje’

Kolinda stigla kod branitelja, oni joj postavili ‘teško pitanje’

Grabar Kitarović je posjetila prosvjednike i obišla njihov šator, te odala počast preminuloj prosvjednici Nevenki Topalušić, no odbila je dati službenu izjavu novinarima.

Kolinda Grabar Kitarović

Autor: Tportal/Hina

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović podržala je danas branitelje i invalide Domovinskog rata koji već osmi dan pred Ministarstvom branitelja prosvjeduju tražeći ostavke ministra Predraga Matića, te njegove zamjenice i pomoćnika

Jedan od organizatora prosvjeda, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški rekao je novinarima nakon njezina posjeta kako se zahvaljuje svima koji su ih posjetili, pa i Kolindi Grabar Kitarović. Međutim, kaže, prosvjednici od nje nisu dobili odgovor hoće li podržati Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja.

Na upit novinara podržavaju li Grabar Kitarović kao predsjedničku kandidatkinju, jer su se iz skupine koja se nalazila na platou pred Ministarstvom čuli povici da je ona nova hrvatska predsjednica, Glogoški je rekao kako u prosvjedničkom šatoru nije bilo nikakvih povika ili pljeska, te da su za njih svi kandidati isti. Tko će pobijediti, odlučit će hrvatski narod, dodao je.

Novinari su ga pitali i čini li mu se da predsjednički kandidati koriste branitelje za svoju kampanju, na što je Glogoški odgovorio da njih nitko ne može koristiti, a svatko tko dođe u njihov šator je dobrodošao, neovisno o tome je li građanin Zagreba i Hrvatske ili predsjednički kandidat.

Ocijenio je kako od takvih posjeta zasad branitelji nisu imali konkretne koristi, jer dosad nisu čuli odgovore koje traže. ‘Nitko nam nije dao potporu kojom bi se založio za rješavanje nekog problema, a konkretan odgovor na naše zahtjeve nismo dobili od nikoga, ni od vlasti niti od oporbe’, ustvrdio je Glogoški.

 

Izvor: Tportal

Ostavite komentar

comments