Početna / Vijesti / KOLUMNA DRAGE PILSELA: Hoćete li zaista glasati za Kolindu, diletanticu i tračericu?

KOLUMNA DRAGE PILSELA: Hoćete li zaista glasati za Kolindu, diletanticu i tračericu?

Foto: hdz.hr

Foto: hdz.hr

Trenutak je istine i ne mogu izbjeći pitanja koja su mi se nametnula slušajući Kolindu Grabar Kitarović na posljednjim sučeljavanjima, u četvrtak na Novoj TV i u petak na HTV-u, te dok sam se prisjećao degutantnih trenutaka protekle izborne kampanje kandidatkninje HDZ-a:

Poštovani sugrađani, hoćete li zaista dati glas osobi koja bi osamnaestogodišnjake sa jedva mjesecom dana obuke, kakvu je i sama ta osoba, kaže, prošla, u nekakvom budućem obaveznom vojnom roku, poslala da se bore sa najkrvoločnijim i najopasniji teroristima na svijetu?!?!

Hoćete li glasati za osobu koja je ”čula s više strana” ali ne ”može govoriti konkretno” da su hrvatske tajne službe loše i nesposobne nam garantirati sugurnost, dakle, za osobu koja je iz pozicije visoke dužnosnice NATO-a opanjkavala zemlju iz koje dolazi i kojoj želi stati na čelu?!

Hoćete li pokloniti svoje povjerenje političarki koja ”zaboravlja” da je bila članica Vijeća za nacionalnu sigurnost i da je kao takva trebala znati da službe ne rade svoj posao već sekundiraju njenom šefu Ivi Sanaderu u najbrutalnijim pljačkama koje smo doživjeli što je pak i kao članica Vlade i predsjedništva HDZ-a morala znati?!

Hoćete li zaokružiti ime osobe koje izdaje tjeralice za Vesnom Teršelič, Zoranom Pusićem i za gomilu vrlo požrtvovnih predstavnika civilne scene jer tvrdi da su ti akteri naših uzornih nevladinih organizacija, kako joj sugeriraju šatoraši i izraubani bivši obavještajci koji se bave ”novinarstvom” na portalu Dnevno i na drugim septičkim jamama našeg javnog života, 100% neprijatelji Hrvatske?!

Hoćete li se složiti sa glasovima mržnje od kojih se Kolinda Grabar Kitarović nije distancirala, a koji tvrde da su Ivo Josipović, Milorad Pupovac, Dejan Jović, Vesna Teršelič i drugi – ”veleizdajnici” koje bi valjalo potjerati iz naše zemlje?

Hoćete li šutnjom i neizlaskom na izbore, u konačnici, dati vjetar u leđa diskursu građanskog rata kojeg promovira Tomislav Karamarko i od kojeg se Kolinda Grabar Kitarović također nije ogradila kao što se nije ogradila kada je njen stranački šef optužio Ivu Josipovića da je ”miloševićevac”?

Hoćete li vjerovati osobi koja opetovano ponavlja laž ”da nije u radnom odnosu” iako sam ja crno na bijelo na ovome portalu, zajedno s drugim kolegama, pokazao da se nalazi na neplaćenom dopustu i da se već u ponedjeljak 12. siječnja opet može vratiti na vrlo dobro plaćeno mjesto u Bruxellesu, to jest, da je obmanjivala javnost kada je tvrdila da se ”vraća u Hrvatsku”?

Ako ipak hoćete, neka vam Bog pomogne jer ćete teško nauditi Republici Hrvatskoj.

Naravno da je vaše pravo zanemariti sve što sam ovdje napisao i sve što sam istaknuo u dvadeset kolumni kojih sam do sada objavio, dakle, da imate pravo glasati za Kolindu Grabar Kitarović, ali ja kažem da će te nam nauditi.

Kada koristim riječi ”neka vam Bog pomogne” ako tako postupite, želim reći da sam siguran da će te požaliti, ukoliko budete glasali za Kolindu Grabar Kitarović, jer znam i jer je razvidno da nije ni sposobna, ni iskrena, ni upućena, ni kapacitirana, a bojim se da nije niti dobronamjerna ukoliko želi zlo jednoj prefinoj i predanoj mirotvornoj aktivistici kao što je Vesna Teršelič.

Šefica države za koju zapravo i ne znamo čije interese zastupa pošto se intenzivno druži sa stranim obavještajcima koji navodno ”loše misle” o našim službama, koja se služi insinuacijama i tračevima, koja ne poznaje Ustav RH, niti je savladala ovlasti s kojima bi raspolagala, koja je tek sada, tijekom kampanje, ”upoznala Hrvatsku”, koja bi se bavila sirotinjom dok sjedi na gozbama pod kristalnim lusterima, koja bi i svojega voljenoga Tuđmana bacila u okove jer je, zamislite, bio komunist i član jugoslavenske nomenklature (te bi ga sasvim sigurno da je živ s danas Karamarkom izbacila iz HDZ-a kao uvjerenog antifašistu i poštivatelju onih Titovih strana koje valja priznati) i koja ne zna ama mili Bogom ništa pa čak niti to što je a što nije borbena misija pa je hrvatske vojnike u Afganistanu izložila, zajedno sa našom zemljom, velikom riziku, hoću reći, bila bi katastrofa za našu domovinu.

Kolinda Grabar Kitarović, što sam posebno brojao, u svakom je sučeljavanju riječi ”apsolutno” i ”apsolutno, ne” ponovila u prosjeku između 25 i 30 puta. To je dokaz da je poštapalicom pokrivala nesigurnost i neznanje.

I pošto se osjeća nesigurnom ona bi svoju politiku pretvorila, kako je rekla nekoliko puta, u projekt stvaranja sustava Domovinske sigurnosti što je nalik na represivni sustav prema građanima koji je SAD-u donio George W. Bush a ja vam jamčim da će se to dogoditi u sinergiji osobe koja je lutka na koncu republikanskih fundamentalista profila The Tea Party iz SAD-a i onih poput Vase Brkića i Tome Karamarka koji su već najavili da će se pod njihovom vlašću znati kako će se i koliko smijeti pisati i slobodno govoriti, ne samo o Franji Tuđmanu i Gojku Šušku već i o mnogim drugim temama.

Govor mržnje i klimu straha koju će trebati temeljito ”ispeglati” nakon tolike potrebne pobjede Ive Josipovića je toliko podijelio naše građane da je to prestrašno.

I ukoliko date glas Kolindi Grabar Kitarović neće proći puno vremena dok će vam televizijom opet komesariti Hloverka Novak Srzić, dok će vam špiclovi iz pripizdine gornje nanovo vaditi utrobu i pratiti kojem ginekologu idete, s kim pijete kavu i koliko ste na telefonu.

Ideologija mraka fašističkih portala i političkih skupova gdje opet zazivaju Kevine jame će preplaviti naš javni prostor. Popovi, to već i rade, određivati će tko smije a tko ne smije ući u crkvu i ojačati će katolički radikalizam. Ekumenski će se mostovi porušiti, mržnja prema manjinama će ojačati, ćirilica će sve više biti nepoželjna a onda i zabranjena. Oni koji žale što se Vukovar nije dobio natrag destrukcijom i gomilom mrtvih dizat će nove zidove.

Ustaštvo će dobiti pravo građanstva, prijetit će se antifašistima, novi će se ili obnovljeni spomenici opet dizati dinamitom u zrak, a porušeni se nikada neće popraviti. Thompson će biti na repertoaru u Hrvatskom narodnom kazalištu, Oliver Frljić će morati napustiti Rijeku da u tamošnjem teatru opet bude izveden Mile Budak, a Ceca Ražnjatović Arkan će nastupati u Zvjezde pjevaju.

Glas Koncila s blagoslovom kardinala će pisati o doktorskim dizertacijama obranjenima na temu ”Komunističkog logora Jasenovac” te o ”Lažima tzv. holokausta”. Kosti Ante Pavelića će biti svečano vraćene u Zagreb a one Vlade Gotovca, Stipe Šuvara, Mike Tripala, Savke i Ivice Račana raskopane i bačene u đžubrište.

Josip Klemm će biti sudac Vrhovnog suda a Zvonimir Šeparović predsjednik HAZU-a.

Ajme, Hrvatsko moja, biti će plača a neki će se hvatati mača.

***

No, može se sve to izbjeći.

Ukoliko se saberemo, promislimo, odvažimo, pobijedimo lijenost i nihilizam kojeg su nam servirali neki ljudi potpuno izgubljeni u prosotru i vremenu od kojih su dosta njih i moji kolege te ukoliko spriječimo ovaj, možda pretjerani ali, shvatili ste poantu, neželjeni scenarij.

I to tako da poslušate glas razuma i date glas Ivi Jospoviću koji nije bez mana i sasvim sigurno teško da će ga Katolička crkva kanonizirati, ali ja mislim da ga Bog nadahnjuje, čuva od opačina i nagrađuje i oprema vrlinama koje su nam krucijalno važne za boljitak sviju nas, ne samo u granicama naše Republike.

Nitko me nije prisilio da ovo napišem ni da zauzmem ovakav stav. U sve ovo vjerujem od početka 2009., otkako sam u sebi stvorio ideju da bi Ivo Josipović mogao biti dobrim predsjednikom. Ja mislim da će u drugom mandatu biti još kudikamo bolji nego što je bio do sada. A ja tvrdim da uopće nije bio slab predsjednik. Sasvim suprotno.

Ne pamtim da sam nešto toliko jasno vidio – potrebu da mu produžimo ovlasti šefa države, osim, naravno, kada sam shvatio da želim oženiti Claudiju Keller, ostati kršćaninom i ne obezvrijediti ni na koji način žrtvu koju je za domovinu učinio moj nestali brat, hrvatski branitelj Branko Pilsel, zbog čega sam se sve do sada svim silama posvetio, najčestitije što sam mogao, novinarskome poslu i širenju kulture ljudskih prava, mira i dobra.

Zbog toga našega zajedničkog mira i dobra ja ću opet glasati za Ivu Josipovića.

Hvala na pažnji.

Piše: Drago Pilsel

Izvor: predsjednicki-izbori.hr

Ostavite komentar

comments