Početna / Vijesti / Komadina: Glasovi iz Rijeke i PGŽ-a pridonijeli pobjedi Ive Josipovića

Komadina: Glasovi iz Rijeke i PGŽ-a pridonijeli pobjedi Ive Josipovića

POTPREDSJEDNIK SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ocijenio je da je pobjedi Ive Josipovića u prvom krugu predsjedničkih izbora uvelike pridonio rezultat u Rijeci i županiji te da nas 11. siječnja zbog izjednačenog broja glasova kandidata “definitivno čeka fotofiniš “, no po njegovu mišljenju, Hrvatska “diše ulijevo, od 55 do 65 posto, kako u kojemu dijelu”.

 

“Među glasačima lijevog centra u Hrvatskoj treba zvoniti crveni alarm jer drugi krug neće biti lagan. Može se očekivati da gospođa Kolinda Grabar-Kitarović povuče glasove, prije svega doktora Kujundžića, dok računam da će glasovi gospodina Sinčića biti neutralni – ili svakom ponešto ili nikom ništa”, rekao je Komadina.

Komadina

Sinčiću je čestitao na “velikom i znakovitom povjerenju građana”, a Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović na ulasku u drugi krug.

Istaknuo je da se Josipović definitivno treba obratiti biračima koji su u prvom krugu ostali kod kuće kako bi izišli na izbore 11. siječnja.

“Hrvatska diše ulijevo od 55 do 65 posto”

“Treba znati da glasovi Kujundžića u naravi idu Kolindi Grabar-Kitarović, što ne mogu reći za glasove gospodina Sinčića. Hrvatska po mom sudu, kad se sve zbroji, diše ulijevo od 55 do 65 posto, kako u kojemu dijelu”, rekao je Komadina.

Osim u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji kao tradicionalnim uporištima glasača lijevog centra, Josipović je najbolje rezultate ostvario u Istri te na varaždinskom području i u Međimurju, rekao je Komadina.

Kako je ocijenio, tamo gdje opcija lijevog centra ima najveću političku potporu postoji djelomično i najveće razočaranje određenim rezultatima ekonomskih kretanja na nacionalnoj razini.

S tim u vezi, znakovito je da je u ovom kraju i Istri Ivan Sinčić postigao dobar rezultat, rekao je Komadina.

“No, te mijene će se s vremenom ‘ispeglati’. Kada dođu parlamentarni izbori, bit će opet nešto drugo”, zaključio je Komadina.

Izvor: index.hr/Hina

Ostavite komentar

comments