Početna / Vijesti / KOMENTAR BOJANA GLAVAŠEVIĆA: Nagradit ću Josipovića svojim povjerenjem

KOMENTAR BOJANA GLAVAŠEVIĆA: Nagradit ću Josipovića svojim povjerenjem

U nedjelju kao građani Hrvatske izlazimo na drugi krug predsjedničkih izbora. Svatko od nas postavit će si, na prvi pogled, jednostavno pitanje – koga želim na čelu ove zemlje idućih pet godina?

Bojan Glavašević

Unatoč tjednima predizbornih kampanja u kojima su nam predsjednički kandidati izlagali svoje programe i kvalifikacije, iz osobnoga iskustva znam kako među našim sugrađanima postoji veliki broj onih koji su neodlučni.

Ljudi mi svakodnevno prilaze, raspituju se o informacijama i poluinformacijama koje su čuli iz raznih izvora. Uz njih, treba istaknuti i još veći broj onih koji su pak sigurni, ali u to da neće izaći na izbore!

Poštujem svačiju odluku da postupi prema nahođenju vlastite savjesti, kao što ću i sam učiniti, no ne mogu ne primijetiti stvari koje me, osobito u proteklih tjedan dana, pogađaju i žaloste.

Govor mržnje prosuo se društvenim mrežama, a osobni napadi i prijetnje privremeno su postali pravilo unutar hrvatskog političkog diskursa. Dijalog i komunikacija ustuknuli su pred nalozima, zahtjevima i imperativima.

Zbog svega navedenoga, imam potrebu biti što konkretniji. Neću trošiti riječi na visoke, i načelne prijedloge koje predlaže Ivo Josipović.

Ustavne promjene i regionalizacija ključni su preduvjeti za podizanje hrvatske ekonomije nazad na noge, no to spada u domenu visoke politike.

Govorit ću o konkretnom ”vođenja putem vlastitog primjera“, o nečemu što je na hrvatskoj političkoj sceni sve rjeđi fenomen, a što sam primijetio kod Ive Josipovića.

Kako to izgleda u praksi? Jednostavno. Kada Ivo Josipović istupa s odgovorima na neka od gorućih društvenih pitanja, on ih uvijek smješta u okvir predsjedničkih ovlasti.

Ne koketira s nemogućim i neostvarivim kako bi izazvao ”wow-efekt”, a to je rezultat petogodišnjeg iskustva na predsjedničkoj poziciji, koje je izoštrilo njegovo poznavanje ovlasti koje ima. Usto, prvi mandat kod njega je dodatno istaknuo osjećaj za odgovornost spram građana.

Zato ostajem pri svojemu izboru u prvome krugu, i glasam za Ivu Josipovića. Prepoznajem program temeljen na bogatome iskustvu i dubinskom poznavanju predsjedničke ulogu i nagrađujem ga svojim povjerenjem.

 

Piše: Bojan Glavašević
Izvor: predsjednicki-izbori.hr

Ostavite komentar

comments