Početna / Vijesti / KOMENTAR DAFINKE VEČERINE: Ivo Josipović je taktičan, miran, tolerantan, ali odlučan

KOMENTAR DAFINKE VEČERINE: Ivo Josipović je taktičan, miran, tolerantan, ali odlučan

Retorika Ive Josipovića nije usmjerena uvjeravanju bez obzira na istinu, već je isključivo u službi istine. Zato će opet dobiti moj glas.

Dafinka

Prof. dr. Ivu Josipovića znam kao uglednog profesora kaznenog procesnog prava, a upoznala sam ga kao člana, a kasnije predsjednika Hrvatskog pravnog centra gdje smo volonterski radili.

Uvijek je bio odlučan i ustrajan kod svojih stavova, ali sa rijetkom osobinom – kulturom konflikta, koja omogućava suprotstavljanje različitih stavova bez ljutnje, vrijeđanja i nametanja, a rezultati takvog nadmetanja su izvanredni.
Takav je i kao predsjednik države. Taktičan, miran, tolerantan, ali odlučan.

Ivo Josipović nikada ne podiže glas, ne maše rukama ni frazama i nikoga ne omalovažava.

Obavlja savjesno svoje obveze koje mu je namijenio Ustav Republike Hrvatske a koji distingvira prava, obveze i dužnosti predsjednika države, Vlade kao izvršne vlasti i Sabora, zakonodavne. Naš je Ustav prihvatio primjenu trodiobe vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku koje su neovisne, te je precizno nabrojio njihove ovlasti.

Uvjerena sam da Hrvatska može prosperirati uz obrazovanog, pametnog, ozbiljnog i predsjedničkim dužnostima predanom čovjeku, kakav je Ivo Josipović, koji će nas i dalje uspješno i ravnopravno zastupati u cijelome svijetu.

U komunikaciji s građanima Ivo Josipović je asertivan, nikad agresivan a u odlučivanju mudar i pravedan.

Retorika Ive Josipovića nije usmjerena uvjeravanju bez obzira na istinu, već je isključivo u službi istine. Zato će opet dobiti moj glas.

Piše: Dafinka Večerina, odvjetnica
Izvor: predsjednicki-izbori.hr

Ostavite komentar

comments