Početna / Vijesti / KOMENTAR STJEPANA MESIĆA: Josipovićev izbor je u interesu države i građana

KOMENTAR STJEPANA MESIĆA: Josipovićev izbor je u interesu države i građana

Od početka kampanje uoči predsjednilčkih izbora bio sam suočavan s pitanjem kojemu ću kandidatu pokloniti svoje povjerenje. Dosta dugo nisam na to želio odgovarati, ne zbog toga što sam bio neodlučan, nego zato što nisam ni na koji način htio utjecati na građane pri donošenju njihove odluke.

stjepan-mesic1

Mada je već i prije održavanja prvoga kruga bilo i jasno i vidljivo da podržavam aktualnoga Predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića, sada mogu posve otvoreno reći da ću to učiniti i u drugome krugu predsjedničkih izbora, 11. siječnja.

Pri tome se, naravno, neću voditi nikakvim osobnim simpatijama, ili antipatijama, nego ću procjenjivati ono što jest i ono što bi moglo biti.

Kandidatkinju HDZ-a cijenim i dobro sam s njom surađivao dok je obnašala dužnost ministrice vanjskih i evropskih poslova, a – napokon – ja sam bio taj koji ju je predložio za veleposlanicu u Sjedinjenim Državama.

Dakle nije ona u pitanju. U pitanju su oni koji stoje iza nje i koji bi – u to sam više nego siguran – njezinu eventualnu pobjedu zloupotrijebili na štetu i njezinu, ali i cijele Hrvatske i svih njezinih građana.

Upravo zbog toga što sam se pri donošenju svih svojih odluka vodio samo i isključivo interesom države i njezinih građana, iskazat ću svojim glasom 11. siječnja u drugome krugu predsjedničkih izbora povjerenje aktualnome predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću.

Piše: Stjepan Mesić, Predsjednik Republike Hrvatske 2000. – 2010.

Izvor: predsjednicki-izbori.hr

Ostavite komentar

comments