Početna / Vijesti / Kotromanović i Gareljić prvi kandidati za savjetnike

Kotromanović i Gareljić prvi kandidati za savjetnike

kotromanovic-gareljic-prvi-kandidati-savjetnike-slika-101714Pitanje tko će sve biti u timu suradnika trećeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, još je potpuno otvoreno, kažu ljudi koji su mu bliski. Liječnik Mirando Mrsić, koji je bio direktor Josipovićeva izbornog stožera, mogao bi preuzeti poziciju predstojnika ureda predsjednika.

Taj je položaj u doba Franje Tuđmana donosio veliku moć, no danas malo tko zna da je diplomat Amir Muharemi trenutačno predstojnik Mesićeva ureda. Hematolog Mrsić, saborski zastupnik SDP-a, mogao bi od toga ipak odustati zbog svoje liječničke karijere.

Novinarka Danica Juričić, koja je radila u nizu hrvatskih redakcija, bit će, gotovo je sigurno, pročelnica ureda za informiranje. Još jedan novinar, Drago Pilsel, ima velike izglede za ulazak u ured na Pantovčaku.

Pilsel, koji je godinama radio u Novom listu, a sad je u Glasu Istre, mogao bi biti savjetnik za vanjsku politiku i iseljeništvo, kao povratnik iz iseljeništva. Međutim, vanjska politika ipak bi mogla pripasti Damiru Grubiši, profesoru na Fakultetu političkih znanosti, koji Josipovića u njegovoj kandidaturi podupirao od samog početka. Za obranu, nacionalnu sigurnost i branitelje ima više ozbiljnih kandidata.

Tu se vrti ime nekadašnjeg zamjenika ministra obrane Zlatka Gareljića, zatim jednog od proslavljenih ratnih zapovjednika Ante Kotromanovića, tu su i policijski stručnjaci koje novi predsjednik poznaje s Policijske akademije, na kojoj je također predavao, poput Darka Dundovića, koji je bio i načelnik krim-policije.

Novi predsjednik s jedne strane ima nastojanja iz SDP-a za utjecaj na kadroviranje savjetnika, a s druge aktualni predsjednik Mesić lobira za ostanak nekih svojih ljudi. Novi savjetnik za unutarnju politiku mogao bi biti iz SDP-a iz Splita ili Rijeke, Ranko Ostojić ili Željko Jovanović ili bi ipak mogao ostati Mesićev Siniša Tatalović.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments