Početna / Vijesti / Kujundžić: Hrvati su konstitutivan narod i njima pripada cijela BiH bez obzira na broj entiteta

Kujundžić: Hrvati su konstitutivan narod i njima pripada cijela BiH bez obzira na broj entiteta

Iz izbornog stožera Milana Kujundžića danas je objavljeno priopćenje koje potpisuje sam predsjednički kandidat, a u kojemu Kujundžić odbacuje medijske navode o tome kako je u “Mostar išao poručiti da je protiv trećeg entiteta”.

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

Kujundžić u priopćenju za medije navodi kako on nije “protiv novih entiteta, a ponajmanje protiv onog koji bi nedvojbeno osiguravao status i prava Hrvata u BiH, već da BiH ne treba još dva entiteta koji bi bili stvoreni i funkcionirali po uzoru na Republiku Srpsku, jer to bi značilo ne uvod u raspad, već definitivnu potvrdu raspada BiH kao države i potpunu legalizaciju srbijanskih osvajanja”.

Hrvati ne smiju biti majorizirani

“A Hrvati jesu i moraju ostati konstitutivan narod na području cijele BiH, njima pripada CIJELA BIH, što vrijedi i za druga dva naroda, bez obzira koliko entiteta u njoj postojalo i bez obzira na to koliko Hrvata preostalo. Čak i kad bi u BiH ostala samo dva Hrvata, jedan od njih imao bi pravo biti u predsjedništvu BiH, a drugi u Vladi BiH! Hrvati ne smiju biti majorizirani, bilo to od Bošnjaka ili bosanskih Srba, kako u Ljubuškom i Mostaru, tako ni u Žepču ili Sarajevu, Derventi ili Banjoj Luci!

Recept je dobro poznat: Hrvate se ponovno tjera da trguju te da za ono što je njihovo prodaju ono što je njihovo. A sve je to Domovina Hrvata.

Jedna domovina, dvije države

Domovina je jedna, države su dvije, a novi hrvatski predsjednik po slovu Ustava RH jednako će brinuti za Hrvate u Hrvatskoj, Hrvate u dijaspori i autohtone Hrvate u susjednim državama, neće brisati Hrvate ni iz Bosne ni iz Hercegovine, neće voditi nametnutu politiku “regiona” u službu koje su se stavili Ivo Josipović i Vesna Pusić, već autentičnu hrvatsku politiku, vođenu izvornim hrvatskim interesima, bez koje nema dugoročno održive stabilnosti na ovim prostorima.

Bez jednakopravnosti Hrvata u svakom kutku BiH, bez obzira na broj entiteta, BiH ostaje trajni izvor nestabilnosti, koji ugrožava budućnost i prosperitet RH. Uz dužno poštovanje suverenitetu susjednih država, Hrvatska više neće šutjeti i gledati dok se iseljavaju Hrvati iz BiH. To neće proći”, zaključuje Kujundžić.

Autor: Priopćenje Izborni stožer Milana Kujundžića

Izvor: index.hr

Ostavite komentar

comments