Početna / Vijesti / Kujundžić: Političke su elite uništile ovu zemlju, i planiraju to učiniti ponovno

Kujundžić: Političke su elite uništile ovu zemlju, i planiraju to učiniti ponovno

“Hrvatska je neuređena zemlja u kojoj su brojni zakoni prilagođeni pojedincima i partijskim elitama”, rekao je predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku

Milan kujundžić Nedjeljom u 2

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, Milan Kujundžić, počeo je u utorak predsjedničku kampanju iz Vukovara, poručivši kako je Vukovar uzvišeno mjesto gdje se Hrvati trebaju okupljati zauvijek, i u sjećanje i za budućnost.

“Hrvatska je neuređena zemlja u kojoj su brojni zakoni prilagođeni pojedincima i partijskim elitama da bi oni mogli pljačkati i vladati”, kazao je Milan Kujundžić .

Najavio je donošenje novog Ustava u kojemu će stajati da se temelji hrvatske države nalaze u Domovinskom ratu čiji je jedan od najprepoznatljivih simbola upravo Vukovar.

Tijekom boravka u Vukovaru Kujundžić je održao konferenciju za novinare, gostovao u programu Hrvatskog radija Vukovar te prošetao središtem grada susrevši se s građanima.

Kujundžić je u sklopu izborne kampanje boravio i u Vinkovcima te gostovao u programu Radio Vinkovaca, a posjetio je i Otok. Poručio je da je poput većine Hrvata i on “politički očajan” zbog toga jer su “političke elite uništile ovu zemlju i samo se dogovaraju pripremiti novu reprizu”.

Naglasio je da su i bivši i sadašnji predsjednik, Stjepan Mesić i Ivo Josipović , uništili funkciju predsjednika države da bi “pogodovali nesposobnim Vladama i kriminalu koji se događa”.

“Ako ništa drugo predsjednik države je nadređen obavještajnim službama, a obavještajne službe, da su radile svoj posao, da su im dali, da ih nisu politizirali, da nisu raspustili one koji valjaju, trebale su znati za brojne kriminalne radnje koje se spremaju i one bi bile spriječene. Dakle, u ‘dealu’ s premijerima se događala pljačka Hrvatske, u ‘dealu’ s podzemljem dogodilo se što se dogodilo i sada ti isti šalju poruku da predsjednik ne može ništa. Ja kažem – može i mora”, poručio je Kujundžić.

Po njegovim riječima,kada se govori o lustraciji treba napraviti “funkcijsku lustraciju”, da se vidi gdje je tko bio i što je sve napravio, kakve su se loše radnje događale kada nisu funkcionirali pravosuđe, sport, sustav zdravstva ili neki drugi segment, “a ne praviti se lud pet godina, kao što se to događa i onda se sjetiti pa ponovno izaći među narod i tražiti glasove”.

Izvor:direktno.hr

Ostavite komentar

comments