Početna / Vijesti / Kujundžić protiv trećeg, hrvatskog entiteta u BiH

Kujundžić protiv trećeg, hrvatskog entiteta u BiH

Hrvatski predsjednički kandidat Milan Kujundžić usprotivio se u nedjelju u Mostaru uspostavi trećeg, hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini te je predložio da se BiH preustroji po belgijskom ili švicarskom modelu s punom jednakopravnošću triju naroda i priključi Europskoj uniji.

Ivan Hrstić ilustracija 5
»Ovdje postoje u nacionalnome smislu tri entiteta, ali se zlorabi s time da se BiH pocijepa u tri male države. Tri male državice nisu sigurno rješenje. To je zapravo korijen zla i nestanka BiH. To je sjeme novih razdora«, rekao je Kujundžić u izjavi novinarima.

On je prethodno u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavio svoj program Nove Hrvatske u kojemu se osvrnuo i na trenutačni položaj Hrvata koji su majorizirani u BiH.
»Svi narodi trebaju imati suverenitet u cijeloj BiH, a to ne smije biti zatvaranje u nekakve entitete u kojima jedni druge nadglasavaju. To znači osigurati ravnopravnost naroda neovisno o njihovoj brojnosti«, rekao je Kujundžić.

Pojasnio je da se BiH treba što prije uključiti u Europsku uniju te je opetovao da će prvi predsjednički posjet nakon što dođe na Pantovčak, biti Bosni i Hercegovini čiju je stabilnost ocijenio ključnom i za stabilnu Hrvatsku.

Kritizirao je vlasti u Hrvatskoj da nisu ništa napravile za Hrvate u BiH dodajući da su zabavljeni samo vlastitim interesima.
»Nisu radili ništa, niti je to njih briga. Dakle, to su ljudi koji su zabavljeni svojim hedonizmom, osobnim interesima i ispunjenju obveza prema onima koji su ih doveli na vlast«, rekao je Kujundžić.
Tijekom dana Kujundžić je posjetio Međugorje, a u Mostaru obišao i kliničku bolnicu. U popodnevnim satima će u Širokom Brijegu, Grudama, Posušju i Tomislavgradu razgovarati s građanima, te će posjetiti širokobriješki franjevački samostan.

Izvor: novilist.hr

Ostavite komentar

comments