Početna / Vijesti / Leko: Josipović ima našu potporu za svoj program

Leko: Josipović ima našu potporu za svoj program

Apsolutno podupiremo program predsjednika Josipovića, a što se tiče strukture ustavnih promjena, vodit će se i javna i unutarstranačka rasprava o tome kad bude vrijeme, rekao je Leko.

Foto: Nenad Reberšak

Foto: Nenad Reberšak

Glavni odbor SDP-a sastao se na temu predsjedničkih izbora, uz zaključak da kandidat Ivo Josipović realno može očekivati pobjedu već u prvom krugu, te da ima punu potporu SDP-a za svoj program, uključujući i njegov prijedlog izmjena Ustava. Tako je u svojoj izjavi nakon sjedice kazao predsjednik Glavnog odbora Josip Leko.

Apsolutno podupiremo program predsjednika Josipovića, a što se tiče strukture ustavnih promjena, vodit će se i javna i unutarstranačka rasprava o tome kad bude vrijeme, rekao je Leko, koji je odgovarao na pitanje je li SDP složan u podršci cjelovitom Josipovićevom programu, s obzirom da je ranije šef stranke Zoran Milanović bio skeptičan prema novoj promjeni Ustava.

Glavni odbor prihvatio je i financijski plan za 2015. godinu, koja je izborna, i u kojoj će budžet vladajuće stranke iznositi oko 40 milijuna kuna.

– Novaca nikad dosta, ali situacija nam je stabilna i bez problema ćemo isfinancirati i predsjedničku kampanju i parlamentarne izbore, rekao je Leko novinarima.

Kako je i prije najavljivao, SDP će Josipovićevu kampanju potpomoći s četiri milijuna kuna, a iduće godine proračun SDP-a iznosit će 40 milijuna kuna, od čega će 15 milijuna kuna osigurati samo za kampanju za parlamentarne izbore koji će se održati za godinu dana.

Dapače, u vladajućoj stranci računaju kako bi ovu godinu mogli završiti u plusu od oko devet milijuna kuna. Prošle godine SDP je uprihodio 40,8 milijuna kuna, od čega je 30,48 milijuna dobio iz državnog i lokalnih proračuna. SDP je 2013. godinu završio u minusu od 8,65 milijuna kuna.

Ministar obrta Gordan Maras komentirao je i izjave HNS-ovaca, koji su se okupili na svom Središnjem odboru u Zagrebu, a koji su nahvalili uspjehe svojih ministara i poentirali da su pozitivni pomaci zabilježeni baš u njihovim resorima, dok su ostali malo manje uspješni.

– Baš mi je drago da je kolega Vrdoljak primjetio pozitivne pomake u izvozu i industrijskoj proizvodnji, jer to se u prvom redu odnosi na male i srednje poduzetnike – rekao je Maras koji je čelnik baš tog resora.

Autor: Tihana Tomičić

Izvor: Novi list

Ostavite komentar

comments