Početna / Vijesti / Leko odgovorio Kolindi: Sabor odgovorno odlučuje o proračunu za obranu i slanju vojnika u misije

Leko odgovorio Kolindi: Sabor odgovorno odlučuje o proračunu za obranu i slanju vojnika u misije

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Josip Leko danas je ustvrdio kako Sabor odgovorno odlučuje o proračunu za obranu i slanju hrvatskih vojnika u međunarodne misije reagirajući tako na izjavu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović da se na hrvatske vojnike gleda ili kao teret za proračun ili kao topovsko meso.
sabor.wide

“Izjave o tako važnim stvarima kao što je odgovornost za slanje hrvatskih vojnika u mirovne misije i izdvajanje proračunskog novca za obranu Republike Hrvatske ne bi trebale biti tako paušalne i neprecizne”, naglasio je Leko u priopćenju.

Poručio je da Hrvatski sabor, u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, društvenom odgovornošću i međunarodnim obvezama, vrlo odgovorno odlučuje o osiguravanju proračunskih sredstava za obranu, kao i o odobravanju odlaska hrvatskih vojnika u međunarodne mirovne misije.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović rekla je da se na hrvatske vojnike “danas gleda ili kao teret za proračun kroz proračunska sredstva koja se izdvajaju za obranu ili kao na topovsko meso za one koji su izabrali otići u misije u Afganistanu”. To je izjavila na svečanosti osnivanja Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar

comments