Početna / Vijesti / Listići za drugi krug izbora već su u tisku

Listići za drugi krug izbora već su u tisku

listici-drugi-krug-izbora– Promjene su minimalne i odnose se tek na drugu decimalu – kazao je predsjednik DIP-a Branko Hrvatin potvrđujući kako će se u drugom krugu za predsjednika Republike nadmetati Ivo Josipović s osvojenih 32,42 posto glasova birača i Milan Bandić s osvojenih 14, 83 posto glasova.

– Dali smo uputu da se tiskaju listići za drugi krug – objasnio je Hrvatin dodajući kako bi listići već sutra morali biti spremni za raspačavanje prema Australiji i Novom Zelandu kako bi na vrijeme stigli u te udaljene krajeve. U pripremi su i prateći izborni materijali te pribor za glasovanje slijepih osoba – objavilo je Državno izborno povjerenstvo u podne kada su na konferenciji za novinare objavljeni nepotpuni službeni rezultati predsjedničkih izbora.

Rezultati su još uvijek nepotpuni jer su na biračkom mjestu u Kravarskom uočene manje nepravilnosti. Tamo, naime, djelatnici nisu provjeravali godinu rođenja birača pa se dogodilo kako je glasovanje dozvoljeno osobi istog imena i prezimena kao što ga ima i osoba na popisu birača, s razlikom godine rođenja.

Kad se kasnije pojavila osoba s popisa, utvrđeno je da je već bila glasovala.

Biračko će mjesto biti obrađeno do 14 sati, a kako se radi tek o jednom biračkom mjestu, ono neće bitno utjecati na izborni rezultat.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments