Početna / Vijesti / Mesić potpisao za Josipovića: Drugo dvoje su ‘neozbiljni’

Mesić potpisao za Josipovića: Drugo dvoje su ‘neozbiljni’

stjepan mesic

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, potpisom je podržao predsjedničku kandidaturu svog nasljednika Ive Josipovića, s kojim će se iza podneva prošetati zagrebačkim Cvjetnim trgom

Iako je prije 15-ak dana izjavio da neće podržati ni jednog kandidata ,Stjepan Mesić u međuvremenu je odlučio da će podržati Ivu Josipovića, kojeg je podržao i prije pet godina. Mesić za tportal objašnjava da su se u posljednja dva tjedna ‘stvari iskristalizirale’.

Neki su odustali i sada je praktično ostalo pitanje njih troje. Ja sam se odlučio za predsjednika Josipovića. Smatram da nije napravio ni jednu stratešku grešku, dobro je zastupao Hrvatsku’, kazao je Mesić, koji smatra da će se bitka u konačnici voditi između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović.

Pritom, bivši predsjednik ne smatra ozbiljnim kandidatima ni predsjedničku kandidatkinju HDZ-a a niti Milana Kujundžića .

‘Što je Kolinda Grabar Kitarović napravila za Hrvatsku?’

‘Taj Kujundžić ni jedan svoj istup ne završi a da mene ne napadne. Ne razumije da ako želi dobiti izbore, mora dobiti moje birače, a ne biti protiv mene. Ako netko ne uzima u obzir ono što misli milijun i pol ili dva milijuna ljudi, to je neozbiljan čovjek i njega ne mogu podržati’, objasnio je Mesić.

Kolindi Grabar Kitarović zamjera pak što ‘proziva tko što nije napravio, a ne govori što je ona to napravila u NATO-u’.

‘Koje su naše firme dobile posao za NATO savez? Ako je u vrhu tamo, valjda je mogla nešto učiniti da animira neku našu firmu, da obavijesti da je otvoren neki tender. Nije, dakle, rekla što je to ona učinila.Rekla je da će rehabilitirati generale .Neka imenuje jednu zemlju NATO-a gdje generali udruženo poručuju svom zapovjedniku preko medija što žele. Takvog slučaja nema. Oni nisu otišli nečasno, već sa svim privilegijama koje imaju kao generali zaslužni za obranu zemlje. Nema ona što njih rehabilitirati’, ističe Mesić.

Što je, po njemu, napravio Josipović i podržava li njegove ustavne promjene ?

Smatram da je ipak napravio ,u smislu predstavljanja države, sve što je bilo potrebno i da nema razloga da i u drugom mandatu ne napravi sve što je potrebno’, navodi Mesić.

Izvor:tportal.hr

Ostavite komentar

comments