Početna / Vijesti / Mesić u Božićnoj čestitci:Darujte si ispravnu odluku o budućem predsjedniku

Mesić u Božićnoj čestitci:Darujte si ispravnu odluku o budućem predsjedniku

Stjepan-MesićVi ste nam ukazali povjerenje, ali vi ga možete i uskratiti’, kazao je predsjednik Mesić osvrćući se u svojoj božićnoj čestitci na situaciju u zemlji i opominjući da građani svojim izborom odlučuju o boljem sutra.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić čestitao je u srijedu navečer hrvatskim građanima Božić i pozvao ih da sami sebi, i domovini, poklone “ispravnu odluku o tome tko će biti sljedeći hrvatski predsjednik”.

Mesić je u svom televizijskom obraćanju istaknuo kako je Božić obiteljski blagdan i blagdan darivanja, ali kako zna da za ovaj Božić mnogi u Hrvatskoj neće svojim dragima moći ništa pokloniti. U mnogima će umjesto veselja, rekao je, prevladavati osjećaj besperspektivnosti i beznađa, mnogi će se naći bez posla, bez mogućnosti da se brinu za svoju obitelj.

“Može li se čovjeku dogoditi nešto strašnije?”, zapitao je predsjednik, dodajući kako zna statistike o porastu broja nezaposlenih, o gašenju obrta i pogona.

“Iza svake brojke stoje živi ljudi, ljudi koji su u životu nešto htjeli, koji su do jučer nešto mogli, koji su sanjali o boljem sutra, koji su znali kako se veseliti za Božić”, rekao je Mesić.

Dodavši kako vjera iskrenim vjernicima i u takvim trenucima pruža nadu i uporište, napominje da vjernici i svi ostali hrvatski građani nikada ne smiju zaboraviti da oni koji vode ovu državu, počevši s njim kao predsjednikom Republike, nisu “bogomdani”.

“Vi ste nas birali, vi ste nam povjerili da vas vodimo, vi ste nam ukazali povjerenje, ali vi ga možete i uskratiti”, naglasio je.

“Za samo četiri dana pruža vam se, svima, prilika da odlučite tko će u narednih pet godina biti na čelu Hrvatske. Nemojte propustiti tu priliku. Nemojte dozvoliti da vas obeshrabre kandidati za koje vidite da su slatki na riječima, a jasno vam je da iza tih riječi ništa ne stoji. Nemojte nasjesti onima koji obećavaju nešto, što sasvim sigurno neće moći ispuniti. Poklonite sami sebi, ali i našoj domovini, za Božić ispravnu odluku o tome tko će biti sljedeći hrvatski predsjednik”, rekao je Mesić.

“Opredijelite se za kandidata koji vas je uspio uvjeriti da ima snage i odlučnosti provesti ono što je potrebno, kako bi Hrvatsku izveo iz sadašnjeg nezavidnog položaja. Opredijelite se za onoga tko vam govori istinu o tome kako je danas i koji će, na temelju svojega znanja i iskustva, biti u stanju voditi Hrvatsku na način da će kraj godine 2010. za mnoge od onih koji su danas na rubu očaja, biti ispunjen nadom i vjerom u to, da je najgore prošlo”, naglašava.

“Svima koji ga slave, koji će ga tek slaviti i onima koji ga samo obilježavaju – želim sretan Božić. I želim vam svako dobro u Novoj godini koja neće biti laka, ali koja bi mogla biti uvod u početak oporavka”, poručio je Mesić na kraju svog božićnog obraćanja.

Izvor: Net.hr

Ostavite komentar

comments