Početna / Vijesti / Mikšić: Za prodaju Ine odgovoran i Mesić

Mikšić: Za prodaju Ine odgovoran i Mesić

Mikšić4Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić priopćio je danas da za prodaju najznačajnijeg hrvatskog poduzeća Ine nisu krivi samo bivši premijer Ivo Sanader i ministar Damir Polančec nego i predsjednik Mesić koji ih sada optužuje.

Mikšić zbog toga najavljuje da će protiv Mesića, nakon što mu istekne predsjednički mandat, podnijeti kaznenu prijavu zbog propusta koje je

učinio u kupoprodaji Ine kao državne kompanije od velikog nacionalnog gospodarskog interesa, čime je Hrvatskoj “nanesena golema materijalna i politička šteta”.

– Kao predsjednik države Mesić je po članu 93. Ustava koji ga obvezuje da brine za redovito i usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti bio obvezan da u slučaju prodaje Ine bude informiran o uvjetima prodaje, odnosno o detaljima kupoprodajnog ugovora s MOL-om. Od odgovornosti zbog nerazumnih poteza u prodaji Ine on eskulpira tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora hrvatske naftne kompanije Tomislava Dragičevića s kojim je povezan političkim vezama pa to nakon šest godina prebacuje isključivo na bivšeg premijera i ministra -ističe Mikšić.

Izvor: Slobodna Dalmacija.hr

Ostavite komentar

comments